Înfrângere pe „Ion Oblemenco”: Universitatea Craiova - UTA 2-0
16.03.2021

UTA a suferit primul eșec pe teren străin din acest retur, 2-0 contra Universității Craiova. Nistor și Tudorie au înscris pentru olteni împotriva unei echipe a UTA-ei care nu a reușit să pună în pericol poarta adversă.

Eroul primei reprize, încheiată cu scor alb, a fost Paul Papp, fundașul gazdelor. În minutul 6, apărătorul a fost aproape de deschiderea scorului, însă lovitura sa de cap a fost respinsă de Florin Iacob. Iar pe finalul primei părţi, Papp a deviat înspre propria poartă o centrare a lui Roger, însă Pigliacelli a reușit să intervină spectaculos și scorul pauzei a fost 0-0.

Partea secundă le-a aparținut oltenilor, și doar intervențiile lui Iacob au păstrat tabela intactă după șuturile trimise de Camara și Tudorie. Portarul utist nu a mai avut ce face însă în minutul 69, când Nistor a trimis plasat în stânga sa și a deschis scorul.

În prelungirile partidei, Erico a comis un henț în careu, iar Tudorie a transformat lovitura de la 11 metri, stabilind scorul final, 2-0.

Tehnicianul Laszlo Balint a reacționat după eșecul de pe „Ion Oblemenco”: Am venit cu alte gânduri, chiar dacă știam că pornim cu șansa a doua, am și pregătit meciul să încercăm să punem probleme. Cred că am avut momente în care am pus presiune, ne-am creat destul de multe faze fixe în zona careului, cornere, dar din păcate iată că nu reușim să fructificăm această presiune și Craiova are jucători care te taxează. Au fost spații, și-au creat ocazii. Realitatea noastră este că intrăm în play-out și că trebuie să fim foarte concentrați pentru a evita retrogradarea, pentru că în ultima perioadă inclusiv eu am sperat, am visat că putem să ne batem pentru pentru play-off, și îmi asum această greșeală. Ăsta este nivelul nostru, trebuie să acceptăm acest lucru și trebuie să băgăm capul în pământ și să muncim toți. Trebuie să și demonstrăm că UTA este o echipă mare pentru că avem trei înfrângeri consecutive fără gol marcat, chiar dacă am just împotriva pretendentelor la titlu. Nu mă încălzește cu nimic dacă plecăm cu mentalitatea asta. Dacă mergem ca mielul la tăiat, eu atunci pot să mă duc acasă și să îmi tai carnetul. Indiferent de ce adversar avem în față, eu o să abordez meciul la victorie. 

E bine că avem o pauză de două săptămâni în care o să analizăm foarte bine în primul rând ce ne dorim și ce își propune fiecare jucător individual. Asta o să fie o temă de lucru pentru noi ca staff pentru că suntem într-un moment important în viața noastră, în soarta echipei și trebuie fiecare din vestiar să își asume. Am avut zilele trecute, săptămânile trecute un coleg de breaslă care a ieșit și a spus că în momentul în care spunem că îmi asum, trebuie să fim bărbați și să ne asumăm pentru că eu spre exemplu eu îmi asum orice rezultat negativ. În momentul în care sunt rezultate pozitive jucătorii sunt eroi. E cazul să ne asumăm faptul că trebuie să muncim mai mult și faptul că trebuie să băgăm capul în pământ și să vedem ce vrem să facem în meciurile care au rămas. Nu contează dacă jucăm cu Sepsi, ce facem acum, punem capul pe ghilotina ce să facem? Asta este, este un meci pe care trebuie să încercăm să îl câștigăm. Este echipa de pe locul 4, este echipa care practic are biletele asigurate pentru play-off. Din punctul meu de vedere, cel puțin așa s-a întâmplat și în ultimele trei meciuri, pornim din nou cu șansa a doua. Rămâne să vedem dacă putem să facem ceva, rămâne să vedem în aceste două săptămâni cât de eficienți vom fi, ca să ne îmbunătățim și ei individual să-și ridice nivelul, pentru că tot vorbim de treaba asta și iată că indiferent de cât de mult ne dorim nu am reușit să ne apropiem la nivelul echipelor care sunt acolo în față.”


Utiștii rămân pe locul 10 după acest eșec, iar prezența în play-out este aproape asigurată. Următorul meci oficial al arădenilor este programat peste aproape trei săptămâni, în weekend-ul 2-4 aprilie, pe teren propriu împotriva lui Sepsi.

FOTO: Răzvan Păsărică / Universitatea Craiova