Înfrângere pe „Ilie Oană”, după un gol încasat în minutul 89: Petrolul - UTA 1-0
17.03.2023

UTA a început play-out-ul din Superligă cu o înfrângere dramatică, 0-1 la Ploiești împotriva Petrolului. Arădenii au dominat steril o primă repriză fără ocazii, iar în partea secundă au ratat deschiderea scorului prin Barbosa, înainte ca ivorianul Seniko Doua să dea lovitura pentru gazde în minutul 89 cu un șut de la distanță. „Decarul” arădenilor își putea repara greșeala în prelungiri, dar a irosit o nouă oportunitate uriașă, trimițând cu genunchiul exact în goalkeeperul Vâlceanu.


Prima repriză a fost destul de echilibrată, însă extrem de anostă, cu doar două ocazii mari la cele două porți. În minutul 18, Grozav a câștigat un duel cu Erico în partea stângă și i-a pasat lui Dumitriu, acesta a ratat pasa înapoi pentru Purtic, iar sârbul a trimis peste poartă de la marginea careului. În minutul 39, arădenii au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului. Ubbink a câștigat un duel cu conaționalul Meijers și a întors pentru Anton, iar șutul mijlocașului a trecut puțin pe lângă poarta lui Vâlceanu. „Roș-albii” au fost superiori la capitolul posesie și au avut un joc mai consistent, în special în a doua parte a reprizei, dar la pauză s-a intrat cu un 0-0 echitabil.


Partea secundă a debutat în aceeași notă, cu UTA la timonă însă fără faze de poartă. Prima ocazie a arădenilor a venit în minutul 58, când Postolachi a preluat excelent la 22 de metri și s-a întors spre poartă, însă execuția a fost defectuoasă, exact în brațele lui Vâlceanu. „Lupii galbeni” au replicat zece minute mai târziu, prin Irobiso. Nigerianul a primit o centrare foarte bună din partea lui Budescu și a tras la poartă de la 16 metri, însă mingea a trecut peste transversală. Abia intrați pe teren, Milosevic și Barbosa au combinat în careul advers după o centrare a lui Abeid, însă brazilianul a ratat complet șutul, irosind cea mai mare ocazie a UTA-ei până în acel moment. În minutul 89, gazdele au dat lovitura, prin ivorianul Doua. Budescu l-a lansat pe Moldoveanu în partea dreaptă, mijlocașul a avansat și a centrat în careu, Benga a respins până la fotbalistul african, care l-a învins pe Kucher cu un șut de la 20 de metri. În prelungiri, UTA a ratat o nouă ocazie incredibilă, tot prin Willie Barbosa, care l-a luat la țintă pe portarul Vâlceanu din câțiva metri.


„Sunt foarte dezamăgit, mai mult decât dezamăgit, sunt supărat, pentru că cred că suntem într-o poveste fără sfârșit, asta este povestea sezonului pentru UTA, indiferent cine a fost antrenor, că a fost Poenaru sau că e Balint, tot timpul putem spune că pierdem puncte nemeritat. Nu, le merităm, pentru că dăm dovadă de inconstanță în foarte multe momente, dăm dovadă de lipsă de concentrare în foarte multe momente și, din punctul meu de vedere, de superficialitate. Adică modul în care am luat golul, cum s-a desfășurat toată faza, modul în care l-am lăsat pe Budescu să primească nestingherit, noi ne-am retras, nu îl atacă nimeni, modul în care ratăm acele ocazii, din doi metri dăm în portar, din șase metri dăm peste poartă, pentru mine sunt niște aspecte efectiv inexplicabile,  nu pot să mi le explic. Toată lumea din vestiar trebuie să își tragă un semnal de alarmă foarte mare, pentru că am discutat ceva înainte de meci, am agreat ceva înainte de meci împreună și din păcate s-a văzut foarte puțin, de aia spun că dăm dovadă de inconstanță și cam toată lumea de acolo din vestiar trebuie să bage capul în pământ și să sacrifice tot ce are în momentul acesta, pentru meseria lui în primul rând și în al doilea rând pentru acest club, pentru că e cazul să înțeleagă odată pentru totdeauna, toți jucătorii, la ce club evoluează, ce tricou îmbracă. Vom ieși din această situație, indiferent cum. Și barajul este o variantă, noi nu ne gândim în acest moment la baraj, dar astăzi, din păcate, am pierdut un meci pe care categoric nu meritam să îl pierdem, poate nu meritam nici să îl câștigăm, dar modul în care am pierdut acel punct, modul în care am primit golul este foarte deranjant și supărător.” a declarat Laszlo Balint la finalul întâlnirii.


„Roș-albii” vor reveni pe gazon peste două săptămâni, când la Arad va sosi Universitatea Cluj, în cadrul etapei secunde din play-out.


Formații:


Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu (Budescu 67), Purtic, Jair, Țicu – Grozav (Moldoveanu 82), Irobiso. Rezerve neutilizate: Leitner – Borța, Pashov, R. Grigore, M. Bratu, Tucaliuc, Rădulescu. Antrenor: Florin Pârvu


UTA: Kucher – Roger, Erico (Chindriș 46), Benga, Abeid – Batha (Cascini 70), Anton – Pop (Pașcalău 90+2), Ubbink (Barbosa 70), Otele (Milosevic 70) – Postolachi. Rezerve neutilizate: Balauru – Stahl, Dobrescu, Hoxhallari. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Sebastian Colțescu (București) – Daniel Mitruți și Adrian Popescu (ambii din Craiova). Rezervă: Alina Peșu (Craiova).


Camera VAR: Bogdan Dumitrache și Valentin Avram (ambii din București)


Observator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare)


Observator LPF: Romulus Chihaia (București).