Înfrângere pe final la Ploiești, după un penalty acordat ușor: Chindia Târgoviște - UTA 1-0
01.03.2022

UTA a fost învinsă cu 1-0 de Chindia Târgoviște în meciul disputat astăzi la Ploiești, în etapa 29 din Liga 1. Arădenii au dominat partida și au ratat ocazii mari prin Miculescu și Otele, dar echipa gazdă a fost cea care a marcat. „Centralul” Marcel Bîrsan a acordat un penalty discutabil în minutul 87, după un duel în careu între Florea și Erico. Fostul atacant al UTA-ei a executat lovitura de la 11 metri, Iacob a apărat, însă balonul a revenit la Florea, care a reușit să înscrie și să aducă victoria echipei sale.


Posesia a aparținut arădenilor în prima repriză, însă aceasta a fost extrem de anostă, cu foarte puține faze de poartă. „Roș-albii” s-au apropiat periculos de buturile adverse de doar două ori, însă nigerianul Otele nu a reușit să finalizeze. La cealaltă poartă, singura ocazie a Chindiei a aparținut fostului utist Juan Pablo Passaglia, care l-a testat pe Iacob cu un șut bun de la 22 de metri, însă goalkeeper-ul UTA-ei a reușit să respingă în lateral. 


În minutul 55, UTA a avut prima șansă din repriza secundă: Ubbink i-a pasat lui Otele în partea stângă, nigerianul a centrat în careu, Cardoso a lăsat excelent pentru Miculescu, însă șutul trimis de golgheterul arădenilor a fost respins de portarul Căbuz. Utiștii au ratat o nouă ocazie mare în minutul 72, când Cardoso a preluat excelent o minge lungă, i-a centrat perfect lui Otele, însă nigerianul a trimis, incredibil, peste poartă din doar cinci metri.

În minutul 87, Chindia a primit un penalty discutabil din partea lui Marcel Bîrsan, după un duel în careu între Erico și Daniel Florea. Același Florea a executat, destul de slab, iar Iacob a apărat penalty-ul, însă mingea a revenit la Florea, care a îndeplinit o simplă formalitate și a deschis scorul. UTA a mai avut o ocazie, în minutul 90, prin Cardoso, însă Căbuz a respins șutul trimis de atacantul italian, iar Chindia a luat cele trei puncte.

După finalul jocului, Ionuț Badea a contestat decizia luată de arbitru: „N-a fost penalty, sunt profund dezamăgit de acest lucru. Am întâlnit o echipă care știam că se apără foarte bine, arțăgoasă, bine organizată în teren, am avut situații de a marca contra acestei echipe, ceea ce puține echipe pot face, dar totul a culminat cu această fază în final care…n-am ce să mai comentez. De foarte multe ori, Chindia a fost văduvită de multe situații de arbitraj, acum a venit compensarea, asta s-a văzut. Până la urmă, au fost două echipe care și-au dorit să joace în primul rând, ceea ce e un lucru foarte bun pentru ce trebuie să facem noi ca oameni implicați în fotbal. Însă, când vine o asemenea stricăciune, o asemenea alterare din partea acestor oameni, n-am ce să mai comentez. Nu jucăm singuri, am creat ocazii de gol, avem această situație de finalitate pe care nu o ducem până la capăt. A lipsit puțin până să se întâmple ceva bun pentru noi, însă nu putem controla totul. Mai ales când se joacă din trei în trei zile, când concentrarea scade, nu mai ai luciditate nici în fața porții, nici în apărare, atunci se pot întâmpla și ratări.” 

Sâmbătă, de la ora 15:00, „roș-albii” joacă ultimul meci al sezonului regulat, pe teren propriu împotriva nou-promovatei CS Mioveni.

Formații:

Chindia: Căbuz – Căpușă (Celea 46), Pițian, P. Iacob, Rrumbullaku – Butean (Florea 65), M. Dulca, Passaglia, Popadiuc – Atanase (Jipa 46) – Chunchukov (Sila 83). Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Corbu, A. Șerban, Kocic, Martac. Antrenor: Emil Săndoi

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Vorobjovas (Ongaro 87) – Cardoso, Ubbink, Otele – Miculescu. Rezerve neutilizate: Balauru – Baravykas, Pătlăgică, Dima, Hrezdac, Laukzemis, Dangubic, Mercioiu. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Marcel Bîrsan – Andrei Constantinescu (ambii din București), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).

FOTO: Digi Sport