Înfrângere în deplasare, după un an: FCSB - UTA 3-0
05.12.2020

UTA a fost învinsă cu 3-0 pe terenul liderului FCSB, după o partidă echilibrată, în care bucureștenii au marcat toate golurile pe final de meci, prin Man, Coman și Olaru. 

Gazdele au dominat începutul întâlnirii și au avut o primă ocazie mare când Moruțan a lovit bara transversală dintr-o lovitură liberă. Apoi arădenii au echilibrat situația în teren și au avut o șansă importantă, când Ioan Hora a interceptat o pasă greșită a portarului Andrei Vlad, însă a lovit stâlpul din stânga acestuia. Moruțan a semnat ultima fază importantă a primei reprize, însă a tras slab din careu, exact în brațele lui Iacob.

Partea secundă a fost dominată aproape în totalitate de gazde, care au profitat și de eliminarea lui Neluț Roșu. Mijlocașul UTA-ei a încasat două cartonașe galbene, ambele pentru fault, și arădenii au rămas în 10 oameni cu o jumătate de oră înainte de final. Iacob a intervenit bine la șuturile lui Man și Popescu, însă portarul UTA-ei avea să fie învins pentru prima oară în minutul 76. Erico l-a faultat în careu pe Popescu și arădeanul Man a tras perfect, în plasa laterală, din lovitura de la 11 metri. Florinel Coman a dublat avantajul bucureștenilor cu un șut pe lângă Iacob, în minutul 90, iar Olaru a închis tabela un minut mai târziu cu o lovitură de cap.

Așadar, seria fără înfrângere a UTA-ei în deplasare se încheie după mai mult de un an. Ultimul eșec al „roș-albilor” pe teren străin a avut loc pe 1 decembrie 2019, când Dunărea Călărași s-a impus cu 1-0 printr-un autogol al lui Melinte. 

În următoarea etapă, UTA va juca luni, 14 decembrie, de la ora 20:30 pe teren propriu contra Universității Craiova.

Formații: 

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, I. Cristea, A. Miron, Panţîru – Moruțan, Simion (Perianu 46), Fl. Tănase (Buziuc 32, Coman 68) –  Man (Șut 82), Olaru, Oct. Popescu (Ov. Popescu 82). Rezerve neutilizate: Straton – Briceag, Vînă, Oaidă. Antrenor: Anton Petrea.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Erico Da Silva, Benga, Roumpoulakou – Miculescu (Buhăcianu 46), Albu, Roșu, D. Rusu (Tescan 84) – Morar (Melinte 60), Hora (Ursu 84). Rezerve neutilizate: Balauru – Ilie, Bustea, Isac, C. Rus. Antrenor: Laszlo Balint

FOTO: Alexandra Pandrea