Începe 'Rabla pentru electrocasnice'
24.03.2021

Rabla pentru electrocasnice 2021 începe în aprilie.

Fondurile alocate pentru programul „Rabla pentru electrocasnice 2021” sunt de 75 de milioane de lei. Suma e aproape dublă, faţă de sesiunea din decembrie 2020, când au fost puse la dispoziţie 40 de milioane de lei.

Atunci când vor accesa platforma pentru programul „Rabla pentru electrocasnice 2021”, persoanele fizice vor primi, prin intermediul aplicaţiei, un cod de voucher cu care se vor prezenta în magazinele participante în termen de 15 zile pentru a cumpăra noile echipamente, în schimbul celor vechi.

Valoarea voucherelor pentru programul „Rabla pentru electrocasnice 2021”
500 de lei pentru laptopuri;
400 de lei pentru: maşinile de spălat vase; aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigiderele sau combinele frigorifice, televizoare, uscătoarele de rufe
300 de lei pentru maşini de spălat rufe (la acest echipament finanţarea a crescut cu circa 30% faţă de anii anteriori), tablete
200 de lei pentru aspiratoare.

În decembrie 2020, înscrierile în Programul Rabla pentru electrocasnice au fost amânate din cauza „contextului de instabilitate cibernetică”, Administraţia Fondului pentru Mediu făcând referire la „suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere.