Începe marea curățenie pe Strada Mărului
19.01.2021

Cocioabele de pe Strada Mărului își trăiesc ultimele zile. Polițiștii locali s-au deplasat astăzi în zonă și au înmânat somații de demolare tuturor celor care au construcții ilegale ridicate pe domeniul public pe acea stradă. Cei cărora le-au fost înmânate astfel de somații au timp 15 zile să și le dezafecteze altfel acestea vor fi demolate de buldozerele primăriei.

De asemenea în perioada următoare Poliția Locală anunță ample acțiuni de supraveghere a zonei și de intervenție. Strada Mărului a devenit ”celebră” nu doar din cauza promiscuității și sărăciei extreme în care trăiesc oamenii de acolo dar și din cauza numeroaselor infracțiuni sesizate în zonă: furturi, tulburarea liniștii publice sau deversarea de deșeuri auto sau provenite din construcții.

Se face astfel primul pas spre redarea către cetățeni a unei zone care deși se află în proximitatea pădurii Ceala și a pistei pentru biciclete care leagă orașul de această oază verde, a fost până acum ocolită din cauza pericolului reprezentat de elementele infracționale care și-au găsit adăpost în această ”zonă gri” cum au numit-o reprezentanții Poliței Locale. În plus, reamintim că municipalitatea are în derulare un proiect care prevede în această zonă amenajarea unui complex sportiv destinat sportivilor amatori, proiect care odată cu dispariția acestor construcții improvizate va putea prinde contur.

Rămâne de văzut totuși ce soluție va găsi Primăria pentru cele peste 400 de suflete care își duc veacul pe Mărului. Nu toți sunt infractori și printre ei se află mulți copii. Cu siguranță evacuarea lor în mijlocul iernii va trebui completată de o soluție care să nu le pună în pericol viața și să nu ”ofere” orașului o bombă socială mai mare decât cea care urmează să fie desființată.