Incendiile Din Grecia Se Extind Rapid
12.08.2024

Grecia se confruntă cu incendii devastatoare, care au mobilizat peste 500 de pompieri, 150 de vehicule și 29 de avioane în lupta pentru stingerea flăcărilor. Printre salvatorii care participă la aceste operațiuni se află și pompieri români, inclusiv sergentul major Laza Sorin de la Secția de Pompieri Bârzava.


Eforturile Pompierilor Români

Pompierii români, parte din modulul național specializat în stingerea incendiilor de pădure, continuă să acționeze neîntrerupt în Grecia, lucrând alături de colegii lor eleni timp de peste 14 ore pe zi. Aceștia se confruntă cu incendii de vegetație și pădure care s-au extins rapid, alimentate de temperaturile ridicate, umiditatea scăzută și vântul puternic.


Situația de Pe Teren

Incendiile, care au cuprins mai mulți kilometri pătrați, au ajuns în apropierea zonelor rezidențiale și au afectat în unele cazuri locuințe. Ca măsură de precauție, autoritățile elene au evacuat locuitorii din zonele aflate în pericol.


Acțiuni de Protecție și Limitare a Extinderii

Pompierii români au utilizat echipamente speciale pentru a proteja locuințele și pentru a limita extinderea incendiilor. Eforturile lor sunt concentrate pe salvarea vieților și a bunurilor, într-o luptă contra cronometru pentru a controla flăcările înainte ca acestea să provoace și mai multe pagube.