Încă un eșec, situația din clasament devine și mai alarmantă: Chindia Târgoviște - UTA 2-1
23.04.2023

UTA a suferit un nou eșec în play-out-ul din Superligă, 1-2 la Ploiești împotriva Chindiei Târgoviște și pare din ce în ce mai sigură de participarea la barajul de menținere. Daniel Popa a marcat ambele goluri pentru gazde, câte unul în fiecare repriză, în timp ce Rareș Pop a punctat pentru arădeni.


În minutul 19, târgoviștenii au deschis scorul la prima ocazie importantă a meciului. După un fault comis de Vukcevic, Daniel Popa a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, balonul trimis pe jos de atacantul gazdelor mergând exact lângă bara porții apărate de Kucher. Chindia a irosit o ocazie uriașă în minutul 35: Popadiuc a trimis o pasă excelentă peste apărarea UTA-ei pentru Neguț, care a scăpat singur cu Kucher, dar a tras exact în acesta. Prima fază importantă la poarta lui Căbuz a venit în minutul 44, când Aly Abeid a depășit doi adversari și a tras de la marginea careului, însă portarul Chindiei a fost bine plasat și a prins balonul. 


La prima fază periculoasă din repriza secundă, în minutul 54, Rareș Pop a egalat pentru UTA. După o pasă primită de la Postolachi, Cascini l-a găsit excelent pe juniorul arădean, care a intrat în careu și l-a învins pe Căbuz cu un șut la colțul lung. În minutul 60, Roger a centrat în careu pentru Pop, aflat singur în fața porții, dar Celea a blocat balonul și a respins în corner. Momentul bun al utiștilor a fost oprit de un nou gol al Chindiei, în minutul 63: Abeid a pierdut un balon la mijlocul terenului, mingea a ajuns la Popadiuc, care l-a lansat perfect pe Popa, iar atacantul a realizat „dubla” cu o execuție la colțul lung. Finalul de meci a fost un chin, UTA nefiind capabilă să se apropie de poarta adversă, iar gazdele au ținut fără mari probleme de avantajul minim avut pe tabelă.


Laszlo Balint a fost realist la final și a admis că menținerea mai poate fi obținută doar la baraj: „În condițiile unui început echilibrat de joc, atât etapa trecută, cât și acum, practic prima lovitură liberă pentru adversar a însemnat deschiderea de scor în urma unor greșeli pentru mine foarte greu de explicat. Ăștia suntem, s-a văzut și cum am luat golul doi. În a doua repriză am început bine, am revenit în joc, am pus presiune, am avut ocazii, am avut faze fixe, chiar speram că putem să întoarcem. Apoi a fost acea minge pierdută inexplicabil, după care sistemul de prevenție a fost groaznic și am primit acel gol de 2-1 și apoi a fost greu. Am încercat cu doi atacanți, am încercat cu Otele în spatele atacanților, am încercat, practic, toate variantele ofensive pe care le-am avut, dar Chindia este o echipă care știe foarte bine să țină de un rezultat, mai ales în condițiile unui astfel de meci, în care presiunea era foarte mare. Situația este clară, noi suntem într-un moment în care nu putem să ne gândim decât la baraj, dar și pentru acel loc de baraj trebuie să ne luptăm și să ne câștigăm dreptul de a participa. Suntem în luptă cu FC Argeș. E un moment foarte complicat, dar ducem lupta până la final, nu este nimic pierdut, chiar dacă, într-adevăr, în acest moment, șansele noastre pentru evitarea retrogradării în mod direct s-au diminuat considerabil, dacă nu chiar aproape de tot. Inclusiv când am venit, echipa era pe loc direct retrogradabil, am spus și atunci că și barajul este o modalitate prin care noi putem să asigurăm continuitatea în Liga 1.”


Marcatorul UTA-ei, Rareș Pop,  a vorbit și el după finalul partidei: „E o bucurie pentru mine că am înscris, dar în situația aceasta nu contează cine înscrie, cine joacă, trebuie doar să acumulăm cât mai multe puncte. Suntem o echipă cu pretenții, dar chiar nu pot să îmi dau seama ce se întâmplă cu noi. Sper din tot sufletul să ne revenim și să ne menținem pe acel loc de baraj, pentru că doar acel loc ne-a mai rămas. Barajul e singura noastră șansă. Situația din clasament ne apasă pe toți cei care facem parte din club, dar noi încercăm din toate puterile să ne menținem acolo.”


Pentru utiști urmează semifinala Cupei României de la Cluj, cu Universitatea, joi, de la ora 19:00. În Superligă, „roș-albii” vor evolua la Arad marți, 2 mai, de la ora 20:00, contra lui Hermannstadt.


Formații:


Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor (Corinus 81), Dumitrașcu – Akhmatov (Vorobjovas 81), Dulca – Atanase (Șerban 60), Popadiuc (S. Buș 66), Neguț – D. Popa (Cooper 81). Rezerve neutilizate: Moldovan - Perianu, Mihaiu, Orozco. Antrenor: Toni Petrea


UTA: Kucher – Vukcevic (Benzar 46), Chindriș, Benga, Abeid (Otele 65)– Batha, Cascini (Milosevic 71)– R. Pop (Șteau 80), Ubbink (Stahl 80), Roger – Postolachi. Rezerve neutilizate: Iacob – Hoxhallari, Anton, Barbosa. Antrenor: Laszlo Balint


Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Radu Ghinguleac (Bucureşti), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov).


Camera VAR: Iulian Dima (București) și Andrei Moroiță (Ploiești).


Observatori: Andrei Ioniță și Constantin Stănescu (ambii din București).