Încă se lucrează
08.09.2020

La aceasta dată ar fi trebuit să circulăm deja pe podul Decebal, asta conform termenelor date de constructor, respectiv 20 mai – 03 septembrie. Din păcate însă, situaţia din teren arată o altă realitate. Încă se lucrează, spre disperarea şoferilor care se gândesc cu groază la începutul de an şcolar.
Restricția de circulație a fost impusă de reluarea lucrărilor de reparații demarate anul trecut. Legătura dintre centrul municipiului și cartierul Subcetate momentan se realizează în Nord, prin Piața Podgoria, sau în Sud, peste Podul Traian.
„Lucările de reabilitare a podului  Decebal sunt în grafic. În acest moment se montează tabla pe trotuare, se realizeată căminul necesar pentru reabilitarea ţevii de apă de sub pod şi totodată se vopsesc elementele de siguranţă. Cu toate că termenul de finalizare a lucrărilor este jumătatea lunii octombrie, cu siguranţă podul va fi de redat circulaţiei anterior începerii noului an şcolar.” – declara Ralu Cotrău, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Arad.
Reabilitarea podului Decebal costă 7,6 milioane de lei. Ultima reabilitare a fost făcută în anul 2015, când s-au efectuat lucrări de refacere a pilelor, iar în anul 2006 s-a refăcut tablierul.