În ultimele 24 de ore, peste 7000 de romăni au ieșit din țara
08.01.2022

S-au aglomerat, din nou, frontierele din vestul țării, de această dată pe sensul de ieșire. Mii de români, veniți acasă, de sărbători, se întorc la locurile de muncă. Autostrada Arad Nădlac a fost sufocată de mașini, în seara de vineri iar cozile au depășit 2 km.

Mii de români au amânat întoarcerea în țările de adopție până în ultimul moment. De luni, 10 ianuarie, românii veniți acasă de sărbătorile de iarnă încep munca, de aceea, inevitabil, vămile se aglomerează.

Cei mai mulți au stat in țară două sau chiar trei săptămâni. Unii au fost în carantină, alŕii s-au bucurat, din plin. de fiecare zi de concediu.

Românii se întorc la locurile de muncă cu porbagajele pline. Iau cu ei produse traditionale, de la cârnați, șunca  până la țuică sau plăcinte.

În ultimele 24 de ore, peste 7000 de romăni au ieșit din țară, numai prin punctul de frontiera Nădlac 2, situat pe autostradă. Ca să fluidizeze traficul politiștii de frontieră au deschis 8 benzi pentru ieșirea din țară. Chiar și așa, la graniță se așteaptă între o oră și două ore pentru intrarea în Ungaria.