În iulie vine pensia mărită cu 700 de lei
30.06.2022

Taloanele de pensie care conţin ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei sunt in curs de tiparire iar de vineri demarează efectuarea plăţilor.

Ajutorul financiar se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul pensiile, veniturile din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele de pensii, veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022.

In cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. Acesta nu intră în calculul contribuţiei individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.