În instanţă pentru defăimare
06.07.2020
Pentru prima dată, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va da în judecată un pacient, pentru defăimare.
Este vorba despre o tânără din Arad care susţine că ar fi fost rugată de medicii şi asistentele de la spitalul judeţean din oraş să accepte internarea cu diagnosticul Covid-19, deşi nu este infectată cu coronavirus. Fata de 18 ani a ajuns la urgenţe cu temperatură ridicată şi dureri de cap şi după ce a ajuns acasă a postat pe o reţea de socializare că angajaţii unităţii i-ar fi propus să se interneze cu un diagnostic fals. Conducerea spitalului a reacţionat, după ce foarte mulţi internauţi au răspuns la postarea fetei şi i-au blamat pe medicii spitalului.
Tanăra susâţine că după ore bune de aşteptare a cerut să meargă acasă.
Medicii spitalului judeţean au o cu totul altă variantă. Simptomele tinerei erau suspecte, aşa că trebuia eliminată suspiciunea de COVID-19 înainte de a fi transferată către alte secţii.
Conducerea spitalului din Arad consideră acuzaţiile apărute în spaţiul public sunt nefondate, pentru că medicii au respectat procedura în astfel de situaţii. Instituţia va depune o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră ca sitribuirea acestei informaţii false în mediul public aduce prejudicii imaginii spitalului.
Conducerea spitalului a luat această hotărâre pentru a-i proteja atât pe pacienţi, cât şi cadrele medicale din prima linie în lupta cu Covid-19. 


Mai jos redăm reacţia SCJU Arad în mediul online, şi postarea tânărului (prietenul pacientei):
Informare SCJU Arad: „Referitor la acuzațiile apărute astăzi în spațiul public precizăm în primul rând că diagnosticul de COVID-19 nu se pune în Unitatea Primire Urgențe!
Pacienta care a făcut asemenea acuzații s-a prezentat azi-noapte în Unitatea Primire Urgențe cu temperatură 37.4 și durere de cap. Medicul de serviciu, i-a efectuat investigațiile medicale conform simptomelor prezentate și i-a explicat care este cauza temperaturii ridicate.
Mai mult decât atât i-a precizat că dacă dorește să efectueze testul pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 are această posibilitate însă atunci va trebui să fie internată pe o secție special amenajată pentru pacienții suspecți de COVID-19, până la sosirea rezultatului. Pacienta a spus că nu dorește acest lucru și a părăsit Unitate Primire Urgențe, cu tratament corespunzător diagnosticului stabilit.”

Precizările vin în urma unei postări apărute pe o pagină de socializare. Redăm mai jos postarea tânărului arădean, legat de nemulţumirile acestuia legat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad:
„Mergi la Urgență la Spitalul Județean Arad cu amețeală și durere de cap ți se fac analizele și totul e ok și când să pleci acasă se roagă doamnele asistente de tine să te interneze de COVID19...o zis că se pot anula analizele și toate investigațiile numai ca să o interneze de COVID19....Nu ai COVID19 da doamnele asistente se roagă insistent de tine dacă vrei să te interneze de COVID19..... Da-ți Share să ajungă unde trebuie.......Nu ai COVID19 da se roagă de tine să te interneze pe COVID19 oare pe altă secție de ce nu se internează dacă e nevoie (...) Rușine România”