În atenţia procurorilor
07.10.2020
Procurori şi politişti DGA au descins, în zorii zilei, în birourile DSP Arad. După câteva ore, perchezitiile s-au mutat la sediul administrativ al Spitalului Judeţean Arad. O discreţie totală în jurul subiectului, naşte foarte multe speculaţii. Deşi descinderile sunt confirmate de capii parchetului arădean, informaţiile către presă sunt nule, până în acest moment. Se pare că anchetatorii sunt interesaţi de modul în care s-au efectuat testele COVID în perioada pandemiei.

De altfel, directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș, atrăgea atenția, în cursul lunii august, că din cauza unor lacune legislative legate de luarea unor decizii în regim de urgență, așa cum impune situația pandemică, circa jumătate dintre angajații DSP erau audiați în cadrul unor anchete ale procurorilor, ce vizau, de exemplu, activităţi şi decizii luate în perioada pandemiei, cum ar fi semnarea unor contracte de servicii în afara bazei legale, dar care ar fi fost necesare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.
Horea Timiş mai spunea atunci că măsurile luate au salvat situaţia din acel moment. 
Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș, consideră că în atenția procurorilor ar fi putut ajunge și testele PCR care au fost făcute în afara definiţiei de caz, dar care au dus la evitarea propagării virusului pentru că au identificat pesoane pozitive care intrau în contact cu grupuri mari de oameni pe care i-ar fi putut contamina.
Procurorii au ridicat din birourile managerului şi directorului medical al spitalului judeţean şi contractele de sponsorizare. Până în acest moment, biroul de presă al parchetului local Arad, sub coordonarea căruia se fac percheziţiile, nu a transmis nici un comunicat de presă.