Imunizarea cadrelor didactice
02.02.2021

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă că, până în momentul actual, au fost vaccinate peste 27000 de persoane din sistemul de învăţământ.

„În ceea ce priveşte personalul din învăţământ, pot să vă spun că au fost vaccinate, până la acest moment, peste 27.000 de persoane, ceea ce reprezintă circa 14% din numărul de persoane care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina şi mai sunt programate, la acest moment, circa 110.000 de persoane din sistemul de învăţământ.” a declarat dr. VALERIU GHEORGHIŢĂ, preşedintele Comitetului Național de coordonare activitate vaccinare împotriva SARS-COV2

La nivelul judeţului Arad, înca din ianuarie, toate unităţile şi instituţiile de învăţământ au luat măsuri necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare.

Astfel, aproape jumătate dintre angajaţii din învăţământ s-au înscris pentru a fi vaccinaţi anti-COVID-19.

„Aş vrea să vă spun că Inspectoratul Şcolar a coordonat această înscriere pe platformă a fiecărei unităţi de învăţământ, iar responsabilii din fiecare unitate de învăţământ au înregistrat în platformă toţi doritorii de vaccinare. Aceasta a fost prima etapă, iar aici procentul a fost mai mult de jumătate de doritori care s-au înscris. A doua etapă de vaccinare înseamnă programarea. Tot unităţile de învăţământ, prin responsabili, au făcut această programare, sau au existat şi varianta ca fiecare persoană să se autoprogrameze, însă a survenit problema pe care cu toţii o ştim, legată de faptul că furniozorul de vaccin a schumbat un pic planificarea iniţială şi nu au mai fost îndeajuns de multe doze. De aceea repede s-au şi terminat locurile pentru planificare, în momentul intrării pe platformă. MAi mult, din câte cunosc eu, s-a decis şi o amânare cu două săptămâni a programărilor pentru vaccinare. Nu este vina cadrelor didactice. Ar fi fost excelent să vaccinăm cât mai multe cadre didactice până în 8 februarie, când începe şcoala.” a declarat Marius Göndör, Inspector Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad

Angajaţii din sistemul de învăţământ sunt incluşi în a doua etapă de vaccinare.

Mai exact, în această etapă de imunizare se află populația cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu risc ridicat și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.