Improvizații periculoase
20.01.2021

Sărăcia, zgârcenia sau pur și simplu lipsa de responsabilitate îi fac pe mulți să își pună în pericol viața proprie și a celor apropiați. Vorbim de improvizațiile la diferite instalații , improvizații care pot duce foarte ușor la tragedii. Astfel, în ultimele 24 de ore pompierii arădeni au intervenit la 3 incendii declanșate de astfel de dispozitive neconforme cu normele legale. 

La Seliștea și Felnac o anexă respectiv o casă au luat foc din cauza unor scurt circuite produse la instalații electrice improvizate. Tot ieri, la Păiușeni de data aceasta, o altă casă a fost cuprinsă de flăcări, incendiul fiind provocat de amplasarea necorespunzătoare a coșului de evacuare a fumului față de materialul combustibil. 

Din fericire niciunul dintre cele trei incendii nu s-au soldat cu victime. Însă fiecare eveniment de acest tip reprezintă un avertisment pentru cei care consideră că ingeniozitatea și capacitatea proverbială de adaptare a românilor reprezintă un factor pozitiv în toate situațiile. Când vine vorba de siguranță, urmarea procedurilor și respectarea regulilor este vitală.