Imigranți ilegali prinși în județul Arad
14.01.2021

Trei transporturi ilegale de imigranți au fost surprinse în cursul zilei de ieri la punctele de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. În toate aceste cazuri era vorba despre persoane venite din Afganistan  și care încercau să ajungă ilegal în țările din vestul Europei.

 

Primul transport de acest fel a fost descoperit miercuri dimineața la Vărșand unde în urma unei sesizări a fost controlat un ansamblu rutier condus de un cetățean român. Acesta avea Franța ca destinație și transporta, conform documentelor, furnir. S-a dovedit însă că încărcătura mai conținea și altceva: șase cetățeni afgani, ascunși printre marfa transportată. Aceștia aveau vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.

 

Tot la Vărșand dar la miezul nopții trecute a fost surprins în culpă un alt șofer român care la adăpostul unui transport de pal către o societate din Ungaria efectua și activități de trafic de persoane. În compartimentul de marfă al ansamblului rutier au fost descoperiți patru tineri, cu vârste între 17 și 21 de ani.

 

Alte cinci persoane, cu vârste între 14 și 24 de ani, provenite din aceeași țară, au încercat să treacă în Ungaria și pe la punctul Nădlac II – Csanadpalota. Demersul lor era facilitat de un cetățean maghiar care declarativ transporta ambalaje.


Toate aceste cazuri sunt investigate acum de către polițiști pentru a descoperi întreaga rețea infracțională care stă în spatele acestor tentative eșuate. De menționat și faptul că toți cetățenii afgani depistați încercând să treacă ilegal frontiera erau solicitanți de azil în România.