Ilie Poenaru este noul antrenor al UTA-ei! „Îmi doresc să fim în primele șase”
23.05.2022

Ilie Poenaru este noul antrenor al UTA-ei! Tehnicianul în vârstă de 45 de ani a fost prezentat oficial astăzi de clubul arădean, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate alături de managerul general Attila Brosovszki.

„În primul rând, sunt onorat că mă aflu aici, e adevărat că au fost foarte multe oferte pe care le-am avut, dar ceea ce se întâmplă de ceva timp la Arad m-a făcut să aleg acest club pentru că e un club de tradiție, care știe ce vrea, un club foarte bine organizat, un club care din toate punctele de vedere îți poate oferi tot ce ai nevoie pentru a face performanță. Îmi doresc să facem lucruri foarte bune împreună, îmi doresc să avem o colaborare foarte bună, e clar că este un club care te obligă prin tradiția pe care o are și tocmai de aceea știu că există presiune, nu este nici o problemă, îmi place presiunea și vreau să avem presiune. Am ales să vin aici pentru că îmi place tot ce se întâmplă aici, stadion, galerie, suporteri, este o emulație perfectă și sperăm că împreună să formăm un tot unitar și să facem performanță, asta e tot ceea ce îmi doresc eu.” a declarat Poenaru. 


În legătură cu obiectivul pentru sezonul viitor, noul antrenor al arădenilor a fost onest: „Îmi doresc să fim în primele șase, o spun concret. E frumos acolo, e frumos să te bați cu cele mai bune echipe. Am fost acolo, știu cum e, și am făcut și puncte.”


Zece jucători din actualul lot al UTA-ei și-au prelungit înțelegerile pentru următorul sezon, iar în cazul altor patru există posibilitatea de a continua la Arad: „M-am uitat foarte atent la toate meciurile, i-am analizat și într-adevăr și eu am avut un punct de vedere în jucătorii care au semnat. Acum, mai sunt cei patru, Ongaro, Matei, Cardoso și Shlyakov, să vedem ce va fi în zilele următoare, avem niște oferte. Medjimorec nu va rămâne.” a clarificat tehnicianul.


Cât despre jucătorii care vor sosi la Arad, Poenaru a confirmat că doi fotbaliști sunt deja acontați: „Putem vorbi de Erion Hoxhallari, fundașul central albanez, care chiar acum a primit convocarea la națională pentru cele trei meciuri din această perioadă. El poate acoperi trei poziții, dar două le joacă cel mai bine, l-am urmărit foarte mult, l-am văzut în multe meciuri. Am reușit să îl aduc pe Cristian Maxim de la Gaz Metan, un copil de 2003, care poate evolua fundaș dreapta sau fundaș stânga. E un copil de perspectivă, un copil bun, care trebuie crescut.”


În ultimele săptămâni s-a vorbit despre un eventual transfer al lui Claudiu Keșeru la Arad, iar noul tehnician al „roș-albilor” a confirmat negocierile cu internaționalul român: „E un jucător pe care-l doresc, poate că sunt mulți critici care se leagă de vârsta lui, dar probabil că marea majoritate nu îl cunoaște pe Keșeru, eu știu ce potențial are. În momentul acesta are patru sau cinci oferte din România, are și din Qatar, nu ascund faptul că am avut o discuție cu el. Eu cred înafară de Keșeru și, poate, Koljic de la Craiova, nu avem un alt număr nouă clasic, care de fapt poate deveni și un număr 10, pentru că are finalizare și verticalizare, coboară și între linii, se poate transforma și în decar. S-ar plia foarte bine pe sistemul pe care vreau eu să îl joc și pe principiile mele de joc. Nu știm dacă vom reuși să îl aducem, suntem în luptă destul de grea cu anumite cluburi.”


Poenaru a clarificat și programul pe care îl va avea echipa în presezon: „Reunirea va fi pe 13 iunie. La sfârșitul acelei săptămâni e posibil să jucăm un amical cu o grupă de copii, în funcție și de programul lor, dacă nu, vom vedea. Pe data de 20 vom pleca în cantonament, în Slovenia, la Rogla, unde a mai fost echipa, sunt condiții foarte bune și vom merge acolo. În cantonament vom disputa 3-4 amicale, după care ne vom întoarce pe data de 1 iulie. Pe 9 iulie ne dorim să jucăm un nou meci amical, vedem dacă reușim să jucăm pe „Francisc Neuman” sau va trebui să ne deplasăm, în funcție și de programul competițional.”

Staff-ul lui Poenaru la Arad va fi format din secundul Marin Dună, preparatorii fizici Alex Petcu și Vlad Nicoară, antrenorul de portari Gabriel Vasiliu și analistul Gabriel Glăvan. Vasiliu a lucrat la Arad în mandatul lui Laszlo Balint, în timp ce Nicoară și Glăvan au activat la UTA în ultimele trei luni, în staff-ul lui Ionuț Badea.