Iarna şi-a intrat oficial în drepturi cu prima ninsoare
08.01.2022

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo pentru perioada 8 ianuarie, ora 04 – 9 ianuarie, ora 12, fenomenele vizate fiind precipitații predominant sub formă de ninsoare. 

Zone afectate sunt: Banat, Crișana, Maramureș și vestul și nord-vestul Transilvaniei. 

Potrivit anunţului făcut de către DRDP Timişoara,  în această dimineață, pe DN 6, jud. Timiș, și DN 7, jud. Arad, s-a acționat cu autoutilaje și s-a răspândit material antiderapant. 

De asemenea, în cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrada A1 s-a acționat/patrulat cu 55 autoutilaje și au fost răspândite 165 tone de material antiderapant. 

"Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită și să păstreze distanţa regulamentară între vehicule. De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să adapteze viteza la condițiile meteo și la starea carosabilului." au precizat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.