Haine contrafăcute, confiscate de jandarmi
02.11.2021

Două femei care ofereau spre comercializare, la prețuri reduse, haine inscripționate cu numele unor mărci consacrate, s-au ales cu dosare penale și marfa confiscată.

Un echipaj de Jandarmerie a depistat în Piața Obor din municipiul Arad, două femei care ofereau spre comercializare obiecte de vestimentație inscripționate cu numele unor mărci înregistrate susceptibile a fi contrafăcute.

La solicitarea jandarmilor, cele două femei nu au putut prezenta documente justificative care să ateste proveniența produselor asupra cărora exista suspiciunea că ar fi contrafăcute. Astfel, jandarmi au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice, 

Obiectele de vestimentație, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea expertizării, precum și pentru stabilirea prejudiciului cauzat titularilor de drepturi.