Groapa de gunoi, în flăcări
31.07.2021

O sedinţă operativă a avut loc astăzi la societatea de salubrizare care gestionează groapa de gunoi a oraşului. Viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur, alături de conducerea societăţii şi pompierii arădeni au stabilit procedura care sa ducă la lichidarea totală a incendiului.
Pompierii arădeni au intervenit şi astăzi pentru lichidarea incendiului, care a cuprins sâmbătă seara, groapa de gunoi din Arad.
Flăcări înalte de zece metri au brăzdat, sâmbătă seara cerul Aradului, după ce groapa de gunoi a oraşului a luat foc. Mai mulţi pompieri au sosit la faţa locului cu trei maşini de stingere, în timp ce camioane mari, pline cu pământ, au fost aruncate peste deşeuri, în încercarea de a opri emanaţiile de gaze.
Deponeul ecologic al Aradului, aflat la ieşirea din oraş, spre DN 69, este întins pe 9 hectare. Sâmbătă seara, focul a cuprins 2000 de mp, iar flăcările au fost extrem de violente. Intervenţia pompierilor a fost dificilă, din cauza gazelor emanate de deşeuri şi a suprafeţei mari de gunoaie aprinse.
Incendiul a fost urmat de degajare puternică de fum, aşa ca locuitorii mai multor cartiere, dar şi cei ai localităţilor din apropiere au fost avertizaţi prin mesaje RO-Alert să închidă geamurile. Din fericire, vântul a dus fumul dens către câmp.
Cu o săptămână în urmă, la aceeaşi groapă de gunoi, pompierii au intervenit pentru stingerea unui alt incendiu. Zilelele extrem de călduroase şi lipsa ploii au transformat groapa de gunoi într-o veritabilă capcana de foc. Pompierii vor rămâne la faţa locului, până când vor fi siguri că incendiul este lichidat. 

Informare ISU Arad: Incendiu la groapa de gunoi în mun. Arad în zona CET.

Intervin trei echipaje de stingere a Detașamentului Arad cu trei autospeciale un ofițer si 10 subofițeri cu sprijinul unui număr de 10 angajați ai operatorului economic și utilaje. 

Incendiul se manifestă pe aproximativ 2000 de mp, dar se dezvoltă cu viteză din cauza vântului puternic.

S-a emis Ro-Alert pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului.