Greșelile din defensivă continuă: UTA - FC Aarau 1-2
14.01.2022

UTA a cedat cu 1-2 împotriva elvețienilor de la FC Aarau în ultimul amical din Antalya. Miculescu a marcat primul pentru arădeni, dar Avdyli și Schneider au profitat de greșelile mari din apărarea „roș-albilor” și au întors scorul. 


Prima ocazie importantă a meciului i-a aparținut albanezului Batha, care a trimis în bară după un corner executat de Ubbink. Miculescu a deschis scorul pentru arădeni în minutul 11 cu un șut pe jos la colțul lung, după ce apărarea celor de la Aarau nu a reușit să respingă o centrare trimisă de Roger. Elvețienii au egalat după un sfert de oră în urma unei greșeli comise de Medjimorec: Schneider a interceptat pasa trimisă slab de fundașul croat, i-a pasat lui Avdyli, iar acesta l-a învins pe Iacob. Și golul doi al lui Aarau a sosit după o eroare mare în defensiva arădeană. Shlyakov i-a pasat direct lui Schneider, iar mijlocașul de 20 de ani a avansat până în careu și a înscris cu un șut pe jos, stabilind scorul pauzei.


În partea a doua, elvețienii își puteau dubla avantajul, însă Schwegler  a lovit bara. Dangubic a ratat și el o ocazie importantă pentru UTA, șutând slab din interiorul careului, direct în brațele portarului Ammeter. Noile achiziții Easton Ongaro și Philip Otele au primit aproximativ 20 de minute din partea lui Laszlo Balint, iar ambii au intrat destul de bine în joc, contribuind la ocaziile avute de utiști spre finalul partidei. Cu toate acestea, Ammeter a fost la post de fiecare dată și scorul a rămas cel stabilit la pauză, 1-2.


Tehnicianul UTA-ei a scos și el în evidență erorile din defensivă la finalul partidei: Acest meci cumva a ținut acea linie pe care am început-o la meciul cu Charleroi, am primit două goluri de la o echipă care, practic, nu a intrat în careul nostru. Niște greșeli de neacceptat pentru nivelul acesta și, din acest punct de vedere sunt destul de îngrijorat. Dar, pe de altă parte, tot meciurile din acest cantonament ne-au subliniat ceea ce nu putem să jucăm, pentru că asta este realitatea. Vrem să construim cu fundașii și fundașii noștri dau pase direct la adversar. Degeaba încercăm să dezvoltăm un fotbal cu progresie din prima zonă dacă intervin astfel de greșeli și atunci, cel mai probabil ne vom adapta stilul de joc, pentru că e important să fim eficienți și astăzi nu am fost eficienți. Am dat golul de 1-0, am controlat jocul, am avut ocazii de 2-0 și ne-am trezit conduși cu 2-1 de o echipă care nici măcar nu intrase în careul nostru.


Au fost ratări și în această partidă, pe de altă parte mă bucur că noile achiziții au intrat bine în meci, au avut ambii câte o situație bună de a marca, au entuziasm, au ambiție, sperăm să fie un plus pentru că avem nevoie. Avem nevoie să ne eficientizăm foarte mult jocul, am lucrat foarte mult la antrenamente. Cred că avem nevoie de o victorie într-un meci oficial să ne scuturăm puțin de această stare de spirit pentru că după ce am primit cele două goluri e clar că nivelul de încredere a scăzut foarte mult, în condițiile în care controlasem jocul. Am început foarte bine, am făcut pressing avansat, am recuperat în jumătatea adversă foarte multe mingi, am marcat, puteam să facem 2-0, dar în momentul în care faci asemenea cadouri este greu să joci fotbal.”


Mâine, „roș-albii” vor călători înspre Arad, unde peste 9 zile vor juca primul meci oficial din acest an, cu Gaz Metan Mediaș.


Formații:


UTA: Iacob (Balauru 59) - Baravykas (Vukcevic 46), Benga (Dima 72), Medjimorec (Erico 72), Shylakov - Batha, Isac (Passaglia 46) - Roger jr. (Otele 72), Ubbink (Ongaro 72), Miculescu - Laukzemis (Dangubic 65). Antrenor: Laszlo Balint


Aarau: Ammeter - Qollaku, Cvetkovic, Benito, Conus - Njie, Bunjaku - Avdyli, Schneider, Caserta - Almeida. Au mai jucat: Kronig, Schwegler. Antrenor: Stephan Keller