Golul lui Vinicius îi îndepărtează pe „roș-albi” de play-off: UTA - CFR Cluj 0-1
07.03.2021

UTA a cedat cu 0-1 pe teren propriu contra lui CFR Cluj în etapa 26 din Liga 1. Brazilianul Vinicius a înscris unicul gol al partidei în minutul 68, cu o lovitură de cap după un corner executat de Deac. 

Arădenii au făcut față, în mare parte, campioanei, însă nu au reușit să înscrie, cele mai mari ocazii fiind semnate de Petre și Peteleu. De cealaltă parte,  „feroviarii” puteau mări diferența în mai multe rânduri, însă Debeljuh a trimis direct în Balauru din câțiva metri, iar Itu a tras peste poartă din poziție ideală.

Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, a reacționat la finalul meciului: „E dureros că în urma unei faze pe care am analizat-o, pe care am discutat-o, pierdem trei puncte. Este al doilea meci consecutiv în care primim gol în urma unei faze fixe și responsabilitea jucătorilor ar trebui să fie maximă. Asta este, se întâmplă, mă bucur că am avut momente în care am pus probleme, în care am interpretat foarte bine lucrurile pe care le-am pregătit, dar din păcate nu am fructificat nici una dintre situațiile pe care ni le-am creat. Analizând tot ce s-a întâmplat în timpul meciului, ocaziile pe care și le-au creat în repriza a doua, cred că a câștigat echipa mai bună și mai experimentată. Noi ne doream să scoatem tot ce se putea din acest meci și cred că au fost momente în care puteam exploata unele vulnerabilități ale celor de la CFR, dar din păcate am comis destul de multe greșeli tehnice și asta s-a văzut, au fost niște situații pe care trebuia să le interpretăm mult mai bine, poate a lipsit ultima execuție, ultima pasă. Sunt lucruri bune și mai puțin bune pe care trebuie să le analizăm și să le îmbunătățim. Important este că echipa este într-o ușoară creștere, și la Mediaș în prima repriză am practicat un fotbal bun, astăzi la fel, ne îndreptăm cu pași ușori spre ce dorim ca exprimare,  dar mai avem de muncă. Astăzi, chiar dacă am avut momente bune, am terminat fără să obținem nimic. Din păcate, pe stadion este o liniște de mormânt la meciuri. E clar că parcursul nostru nu este cauzat de lipsa suporterilor, dar este evident că prezența lor în tribună ne-ar fi adus un plus de spirit, emulație și energie. Cred că acestui stadion asta îi lipsește, energia pozitivă care venea in tribune dar noi ca antrenori și jucători trebuie să analizăm foarte bine ce avem de făcut pentru a obține puncte. Nu putem să ne ascundem în spatele acestui aspect, lipsa suporterilor din tribune și că de asta nu câștigăm acasă. E important să avem aceeași abordare, e important să credem, să nu fim timorați de asta, că vezi doamne, jucăm iar acasă, trebuie să luptăm pentru fiecare fază, să ne redresăm și să scăpăm de acest blestem, de acest parcurs nefericit pe care îl avem pe propriul stadion.”

În urma acestui eșec, arădenii coboară o poziție în clasament, până pe locul 8, la patru puncte de Academica Clinceni și FC Botoșani, ultimele două echipe care ocupă poziții de play-off. În următoarea etapă, utiștii primesc vizita FCSB-ului, sâmbătă, 13 martie, de la ora 20:00.