Golul lui Petre vine prea târziu, iar UTA părăsește Cupa în optimi: Universitatea Cluj - UTA 2-1
10.02.2021

UTA a fost eliminată din Cupa României în faza optimilor, după înfrângerea cu 2-1 pe terenul Universității Cluj. Ogbu și Ribeiro au înscris golurile calificării pentru echipa gazdă, în timp ce Adrian Petre a marcat la redebutul în tricoul utist, însă reușita sa a venit la ultima fază a meciului.

Ogbu a deschis scorul pentru clujeni în minutul 32, când a primit o pasă de la Ribeiro în careul utist, s-a întors pe lângă Roumpoulakou și a trimis imparabil în poarta lui Balauru. Arădenii nu au avut nici o ocazie în prima parte, dar au preluat conducerea jocului odată cu debutul reprizei secunde. Al doilea gol al partidei însă a fost marcat tot de clujeni: după o fază prelungită, Ribeiro a centrat, traiectoria l-a păcălit pe Balauru și a intrat în poartă, dublând avantajul gazdelor.

Adrian Petre a marcat în minutul 90+4, cu un șut pe lângă portarul Muțiu, însă a fost mult prea târziu pentru echipa arădeană.

„Ne pare rău, nu am intrat destul de focusați pe teren, nu avem nici o scuză. Totul a decurs contra noastră încă de la început, dar ăsta este fotbalul, trebuie să ne strângem și să trecem peste acest moment greu. Sâmbătă avem următorul meci, nu avem timp prea mult să ne gândim la acest joc. Ne pare foarte rău, ne cerem scuze fanilor. Nu le cade bine acest eșec, cum nici nouă nu ne cade, dar trebuie să creadă în noi pentru că avem un grup foarte bun. Vedem ce putem scoate sâmbătă la meciul cu Chindia. În primul rând am obiective cu echipa, vrem să fim în play-off, avem șanse reale la acest lucru. Am ieșit din Cupă din păcate, dar acum ne putem focusa pe play-off, trebuie să avem în minte acest lucru și să tragem la play-off. Personal, îmi doresc să joc cât mai multe meciuri, să strâng cât mai multe goluri, să ajut echipa și să prind Campionatul European, care este un target foarte important pentru mine. E bine într-un fel că am reușit să sparg gheața în acest an, dar nu mă încălzește cu nimic, pentru că echipa a pierdut. Am avut destule ocazii, dar trebuie să muncim mai mult, să muncesc și eu mai mult personal, pentru că doar așa pot ajuta echipa” a declarat marcatorul golului utist, Adrian Petre.

Așadar, UTA părăsește Cupa României în optimi și rămâne să se concentreze pe Liga 1. Sâmbătă, de la ora 14:30, roș-albii joacă contra Chinidiei la Ploiești în etapa 23 a primei divizii.

FOTO: Digi Sport