Golul lui Antal, decisiv contra „Științei”! UTA - Universitatea Craiova 1-0
15.08.2021

Împinsă de la spate de aproape 8000 de suporteri, UTA a obținut primul succes al sezonului pe teren propriu sâmbătă seară, 1-0 împotriva Universității Craiova, prin reușita lui Liviu Antal.

În prima parte, Ubbink a trecut pe lângă deschiderea scorului când a trimis peste poartă din 12 metri după o fază inițiată de Hora. Cea mai importantă șansă a oaspeților i-a aparținut lui Markovic, care a trimis un șut periculos cu efect de pe linia de fund, însă Iacob a intervenit excelent. 

După pauză, UTA a fost echipa mai activă și a reușit să deschidă scorul în minutul 70. La prima sa acțiune, Vukcevic a centrat din partea dreaptă pentru Antal, iar acesta a trimis cu capul sub bară, balonul trecând peste portarul Pigliacelli. Până la final, tot arădenii au atacat și își puteau mări avantajul, însă goalkeeperul italian al Craiovei a intervenit la șuturile trimise de Batha și Isac. Fedele a irosit cea mai mare ocazie a Craiovei din repriza secundă, trimițând peste poartă din 11 metri lateral stânga. 

În ciuda celor șapte minute de prelungire acordate inexplicabil de „centralul” Cojocaru, oltenii nu s-au mai apropiat periculos de poarta lui Iacob, iar UTA a obținut un succes memorabil.

Laszlo Balint a vorbit despre victoria reușită de elevii săi: „Sunt mulțumit că am obținut cele trei puncte în urma unui joc foarte bun, asta este principala mea mulțumire, că am reușit să gestionăm această săptămână grea. Ne asumăm lecțiile pe care le-am învățat la Botoșani și am reacționat de o manieră bună care ne permite să sperăm la lucruri bune în viitor. Avem aceste plusuri care vin de pe bancă, este fantastic pentru mine, jucători cu motivație, care aduc plus, prospeține fizică și un plus de realizări, după cum s-a văzut, Vukcevic centrează, Antal marchează, dar trebuie să ne gândim că am avut și schimbări forțate de împrejurări. Miculescu a ieșit accidentat, sperăm să nu fie ceva grav, are ceva probleme la genunchi. Medjimorec la fel, mi-a fost teamă să nu se dezechilibreze linia defensivă dar Benga a intrat bine, Isac și el a intrat foarte bine în joc, toți băieții merită felicitați pentru modul cum s-au prezentat astăzi.”

În următoarea rundă, „roș-albii” vor evolua tot pe teren propriu, duminică, 22 august, de la ora 18:30, împotriva lui FC Voluntari.