Gol și assist pentru Miculescu în victoria României U21, 2-1 cu Finlanda!
25.03.2022

România U21 a învins reprezentativa similară a Finlandei cu 2-1 în partida disputată astăzi pe stadionul „Arcul de Triumf” din București. Deși a fost pe teren mai puțin de 30 de minute, utistul David Miculescu a fost cel mai important om al „tricolorilor mici”, cu un gol și o pasă de gol. 

Finlandezii au dominat prima repriză și au deschis scorul în minutul 31 prin Suhonen, care l-a învins pe Mihai Popa cu un șut la colțul lung. După ce a lovit de două ori bara, prin Markovic și Grameni, formația antrenată de Florin Bratu a egalat în minutul 86, când Miculescu l-a găsit perfect în careu pe Birligea, iar debutantul de la CFR Cluj a marcat cu un șut pe sub goalkeeperul finlandez. În minutul 90, jucătorul UTA-ei a scăpat singur cu portarul și a trimis un lob perfect peste acesta, aducând victoria României. 

„A fost un meci greu, cu o echipă care a jucat foarte bine. Dar, suntem bucuroși că s-a terminat cu bine și am reușit în această seară victoria. Am câștigat pe final, așa sunt meciurile, a fost un suspans plăcut până la urmă și sperăm să continuăm pe această linie. Este un sentiment plăcut că am reușit să marchez și să câștigăm, toți jucătorii sunt importanți, nu contează dacă suntem titulari sau intrăm de pe bancă, important e să ajutăm echipa. Este o diferență, un meci amical nu se compară cu unul oficial, dar până la urmă suntem profesioniști, luăm fiecare meci în serios, acesta este un lucru bun.” a declarat utistul la finalul partidei.

Marți, de la ora 17:00, echipa U21 va disputa un nou amical, de această dată pe terenul Marocului.

Formații:

România U21: M. Popa – Telcean, Screciu, Farcaș, A. Dumitrescu – Cîmpanu (Miculescu 67), A. Mărginean (Dr. Albu 67), Dican (Grameni 46), Petrila – Markovic (Birligea 67), I. Stoica (Baiaram 75). SelecționerFlorin Bratu. Rezerve neutilizate: Târnovanu, Bălbărău - Al. Georgescu, V. Țicu, M. Leca, Lixandru, Marrone.


Finlanda U21:
 Sinisalo (Leislahti 75) – Hamalainen (Hyvarinen 67), Tihi, Koski (Vainionpaa 67), Tauriainen (Peltola 56) – Antman (Hannola 56), Suhonen (Vidjeskog 67), Marhiev (Vaananen 67), Rale – Skytta (Jokelainen 75), Ablade (Kilo 75). Selecționer: Juha Malinen. Rezervă neutilizată: Hakans.

FOTO: GSP