Glad Varga cere măsuri urgente pentru Programul Casa Verde
23.12.2021
Glad Varga cere măsuri urgente pentru ca Programul Casa Verde Fotovoltaice să poată fi accesat
Programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care se poate obţine până la 20.000 de lei pentru montarea de panouri fotovoltaice pe clădiri, a întâmpinat mari probleme ieri, imediat după lansare. Platforma s-a blocat, iar dosarele introduse au fost anulate. Glad Varga, membru în Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor, face un apel să ia măsuri urgente pentru ca persoanele interesate să poată beneficia de sumele alocate.
„Programul Casa Verde Fotovoltaice se confruntă la fiecare sesiune cu blocaje, care pot dura, după cum s-a constatat, şi câteva luni. Aşa s-a întâmplat şi ieri
Fac un apel la autorităţile responsabile - Administraţia Fondului pentru Mediu şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - să ia măsuri urgente de remediere a problemelor apărute, pentru ca persoanele interesate să se poată înscrie şi să beneficieze de sumele alocate. Şi nu mă refer doar la problemele tehnice de azi, ci şi la ce urmează după înscriere, adică evaluarea dosarelor, pentru care sper că s-a alocat personal suficient”, susţine deputatul liberal arădean Glad Varga.