Gheorghe FALCĂ: Uniunea Europeană direcționează 1,4 miliarde euro către România!
20.03.2020

Uniunea Europeană își arată sprijinul către România, în situația internațională cauzată de pandemia COVID-19. Redirecționarea a aproape 1,4 miliarde euro din fonduri europene, vine să confirme suportul pe care Uniunea îl arată în aceste momente extrem de grele.

„Dincolo de măsurile pe care le iau autoritățile naționale în acest moment, pentru a stopa epidemia cu noul coronavirus, trebuie să recunoaștem că sistemul medical dar și economia au nevoie de sprijin. În acest sens, Uniunea Europeană direcționează aproape 1,4 miliarde de euro către țara noastră. Au fost căutate surse de finanțare pentru ca sistemul medical să fie întărit și pentru a ne asigura că se vor rezolva problemele crizei actuale. 

În ceea ce privesc măsurile pentru susținerea și întărirea economiei, fondurile alocate vor veni să întărească mediul de afaceri care are nevoie de finanțare suplimentare. Cele 1,4 miliarde euro vor fi direcționate după cum urmează: 700 milioane euro pentru sprijinirea economiei românești și pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale și 682 milioane euro vor fi folosite pentru IGSU până la sfârșitul lunii martie. 

Defalcat vorbim despre 350 milioane euro pentru acoperirea costurilor serviciilor medicale, achiziționarea de teste pentru depistarea COVID-19, a echipamentelor de protecție și aparaturii de ventilare mecanică. Alte 300 milioane euro vor însemna aproximativ 620.000 salarii către angajații aflați în șomaj tehnic. Nu în ultimul rând, peste 30 milioane euro vor fi alocați pentru a fi asigurate cheltuielile cu persoanele aflate în carantină, estimarea fiind de aproximativ 335 mii potențiali beneficiari”, a explicat europarlamentarul PNL, Gheorghe FALCĂ.