Gheorghe FALCĂ: „Noul pod peste Mureș trece în faza de execuție”
17.01.2022

Europarlamentarul PNL, Gheorghe FALCĂ, a transmis, referitor la semnarea contractului de execuție pentru noul pod peste Mureș:

„Semnarea contractului între Primăria Municipiului Arad și compania arădeană PAB România este o victorie pentru Arad și pentru arădeni. Un proiect pe care l-am început în mandatul de primar, un proiect în care am crezut și pentru care am găsit finanțare europeană este acum în stadiu de execuție. Noul pod peste Mureș înseamnă o nouă legătură între cartierul Aradul Nou și zona UTA, înseamnă un trafic decongestionat și o soluție sustenabilă și ecologică pentru transportul urban. 

Mă bucur să văd că acest proiect este în faza de execuție, iar faptul că o companie arădeană – cea mai mare fabrică de construcții metalice din sud-estul Europei, a reușit să câștige licitația, așa cum am anunțat încă din decembrie, ne dă și mai multe motive de mândrie. O lucrare de asemenea anvergură făcută de o companie arădeană înseamnă un impuls pentru economie și pentru dezvoltarea locală. Voi urmări îndeaproape derularea acestui proiect, cu atât mai mult cu cât specializarea mea este tocmai cea de inginer drumuri și poduri. 

Dezvoltarea Aradului se poate face doar prin proiecte mari, complexe, proiecte în care viziunea administrativă să vină în completarea nevoilor investitorilor și în cele din urmă traiul arădenilor să fie vizibil îmbunătățit”. 

Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.