Gheorghe FALCĂ: Aradul se dezvoltă cu finanțări europene!
16.03.2020

Dezvoltarea municipiului Arad continuă cu o serie de finanțări europene. Europarlamentarul Gheorghe Falcă a demarat pe parcursul mandelor de primar al Aradului o serie de proiecte europene esenţiale pentru dezvoltarea mobilităţii oraşului. În acest context, zeci de milioane de euro continuă să ajungă în Arad, proiectele începute cu câţiva ani în urmă fiind acum finanţate şi implementate.

„În această perioadă dificilă, veștile bune ne dau speranță că Aradul va continua să se dezvolte. Astăzi pot să anunț că am reușit să deblocăm o serie de fonduri foarte importante, atât pentru municipiu cât și pentru un proiect inter-județean. Este vorba despre calea ferată Arad – Timișoara – Caransebeș, un proiect pe care vi-l vom prezenta în perioada următoare și care va asigura dezvoltarea mobilității în regiune. Trebuie să mulțumesc în mod special actualului Executiv și ministrului dezvoltării care ne-a susținut”, a transmis europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă.

Tot în ceea ce privesc investițiile din fonduri europene, Gheorghe Falcă a precizat: „Aproape 20 de milioane de euro ajung săptămâna aceasta, din fonduri europene nerambursabile, în visteria municipiului Arad, pentru achiziția a 10 tramvaie noi. Este vorba despre un proiect început în mandatul meu de primar, finanțarea europeană însemnând o victorie nu doar pentru modernizarea transportului în comun din Arad ci și pentru economia municipiului, în condițiile în care licitația a fost câștigată de către compania Astra Vagoane Arad. Pentru Arad această nouă finanțare înseamnă un total de 24 de tramvaie noi care vor fi la dispoziția arădenilor până în 2022: 6 cumpărare anterior, 8 contractate deja, și cele 10 finanțate acum și contractate. Cu această finanțare Aradul depășește 200 milioane euro fonduri europene atrase de municipalitate și Consiliul Județean Arad”.