„Galben-albastrele” sunt vicecampioanele României! Sepsi Sfântu Gheorghe - FCC Baschet UAV Arad 78-60
30.04.2022

FCC Baschet UAV Arad nu a reușit să producă surpriza în meciul decisiv al finalei din Liga Națională de Baschet Feminin. „Galben-albastrele” au cedat cu 60-78 la Sfântu Gheorghe în fața campioanei Sepsi și au încheiat sezonul cu medaliile de argint, în aplauzele celor aproximativ 150 de suporteri arădeni prezenți în „Sepsi Arena”. 

Fără căpitanul Brankica Hadzovic, care nu a putut evolua din cauza unei accidentări la umăr, jucătoarele echipei arădene nu s-au ridicat la nivelul covăsnencelor și au fost conduse pe toată durata meciului. În ultimele trei sferturi, avantajul gazdelor nu a scăzut sub 10 puncte și a ajuns chiar și la 23 de lungimi, așadar victoria a fost tranșată cu mult înainte de finalul disputei.

Făcând abstracție de eșecul suferit în această seară, ediția 2021-2022 din Liga Națională a fost fără îndoială una de succes pentru arădence, care porneau cu șansa a treia la câștigarea titlului. În ciuda acestui fapt, formația pregătită în acest moment de Bogdan Bulj a produs surpriza în semifinala cu CSM Satu Mare, câștigată cu scorul de 3-0 (95-93, 77-73, 60-55), și a făcut față în ultimul act campioanei din ultimii cinci ani. Finala a început cu două victorii obținute de Sepsi la Sfântu Gheorghe (76-61 și 84-68), dar, cu ajutorul publicului arădean, „galben-albastrele” s-au împus în ambele dispute din Sala Polivalentă, 67-61 și 67-63, primele victorii împotriva lui Sepsi după șase ani și jumătate de pauză. Din păcate, în meciul decisiv, campioana en-titre nu a cedat presiunii și a reușit să câștige cel de-al șaselea titlu consecutiv.

Președintele Marcel Urban a tras concluziile la finalul acestui sezon: „Locul doi cred că este o performanță mai mare decât se aștepta lumea. Am învins Satu Mare cu 3-0, le-am luat locul și am ajuns în finală. După ce am fost conduși cu 2-0, am egalat la Arad. A fost extraordinar și vreau să mulțumesc publicului, sponsorilor, dar în primul rând jucătoarelor și antrenorilor. Au fost momente extraordinare, am venit aici cu dorința și credința că putem câștiga campionatul, dar acest lucru, trebuie să recunoaștem, se putea întâmpla doar printr-un miracol. Miracolele nu se întâmplă pe pământ, decât foarte rar, iar astăzi nu a fost cazul. Îmi pare foarte rău că nu a putut să joace liderul echipei, Brankica Hadzovic, și echipa a resimțit din plin acest lucru. Felicit echipa pentru locul 2, este o medalie nesperată de mulți iubitori ai sportului din Arad.”

Antrenorul Bogdan Bulj a recunoscut superioritatea adversarei: „În primul rând, vreau să îi felicit pe cei de la Sepsi pentru titlu, au fost echipa mai bună. Vreau să felicit și echipa mea, staff-ul și fanii pentru ultimele două luni, care au fost incredibile. Acesta este nivelul nostru maxim în acest moment. Am luptat, am dat totul în această seară, dar Sepsi este o echipă mai bună. Mulțumesc suporterilor că au venit să ne susțină, am încercat să facem tot posibilul, am jucat fără căpitan, echipa arată altfel fără ea, nu avem experiență, pentru aproape toate jucătoarele a fost prima finală, pe când Sepsi a avut în componență jucătoare care au câștigat campionate.”