GAL-ul Lunca Muresului de Jos, la 10 ani de activitate
10.12.2021

Grupul de Acțiune Locală (GAL) ,,Lunca Mureșului de Jos” a sărbătorit la Pecica, zece ani de activitate și performanță. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și unul dintre inițiatorii acestui Grup de Acțiune Locală, a participat la eveniment alături de primari din cele 20 de localități componente, membri fondatori și membri ai celorlalte grupuri de acțiune locală din județ, precum și reprezentanți ai Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( OJFIR).

,, Mă bucur să constat, acum, la 10 ani de la semnarea primului contract, că în acest deceniu de activitate au reușit să își asume cu succes un rol în dezvoltarea județului și reducerea diferenţelor dintre mediul urban și cel rural. ,,Lunca Mureșului de Jos” este unul dintre cele mai eficiente grupuri de acțiune locală din România, iar ca dovadă stau fondurile accesate și proiectele realizate în cei zece ani de activitate.

Eu cred că o localitate se dezvoltă atunci când pe lângă investițiile administrației locale, există și inițiativă privată. În ce privește GAL-urile, trebuie să înțelegem că nu ne referim doar la proiecte accesate de administrație, ci îndeosebi la proiecte accesate de micii fermieri, care reușesc să-și facă o afacere de familie, ceea ce este foarte important pentru comunitățile locale. a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.


Grupul de Acțiune Locală ,,Lunca Mureșului de Jos” conține 20 localități atât din județul Arad, cât și din județul Timiș: Pecica, Nădlac, Dorobanți, Iratoșu, Peregu Mare, Semlac, Șeitin, Secusigiu, Felnac, Zădăreni, Vladimirescu, Fântânele, Zăbrani, Frumușeni, Șagu, Vinga (județul Arad), respectiv Sânpetru Mare, Variaș, Orțișoara, Pișchia (județul Timiș). Asociația are un număr de 70 membri, din care 21 de instituții publice și 49 parteneri reprezentând sectorul privat.