Furtuna Sabine a ajuns in România. La Arad a plouat cu gheaţă!
11.02.2020

Vremea rea face ravagii în Europa. Furtuna care a facut prapad in unele zone din Germania a fost denumită Sabine, sau Ciara asa cum ii spun cei din Marea Britanie și din Benelux. Zona periferica a acestei furtuni a ajuns in Romania în aceste zile.

Tara noastra se afla la periferia sudică a furtunii. Aceasta vine cu precipitații, ploi, lapoviță zilele în vest nord, centru, ninsori viscolite la munte. Fenomenele meteo de iarnă, iată, revin în forță, iar meteorologii au emis două coduri de vreme severă dintre care primul a intrat în vigoare de luni.

Se întorc ninsorile și vântul puternic în mai multe regiuni din țară. Avertizările meteorologilor de vânt intens şi viscol sunt valabile, încă, până în această seară, la orele 20. 20 de județe, printre care și Aradul, sunt sub avertizare cod galben. Șapte județe sunt vizate de avertizarea cod portocaliu de viscol până marți seara. Vântul suflă și cu 120 de kilometri la oră.

La Arad avem avertizare de vânt, care bate în rafale de până la 54 de km la oră.

Ba mai mult în această dimineaţă, s-a abătut asupra oraşului o ploaie cu grindină. O vijelie iscată din senin a măturat Aradul în jurul orei 10.30. Preţ de câteva minute vântul a suflat cu putere, iar norii au scuturat ploaie îngheţată.Lapoviâa şi ninsoarea s-au prins într-o vijelie care s-a soldat chiar şi cu pagube.

Au căzut porţiuni de acoperişuri, tencuiala de pe case, au fost rupţi copaci. Un autotren a deraiat, aseară, din cauza vântului puternic pe ruta Zimand - Arad. Un şofer aflat în trafic a sunat la 112, iar la sosirea echipajelor de intervenţie cabina autotrenului era închisă, iar în autotren nu se afla nici o persoană.Acesta a fost ridicat astazi cu o macara.