Frontiera Curtici e campioana Ligii a IV-a Arad!
08.05.2021

Frontiera Curtici e noua campioană în Liga a IV-a Arad. Formația antrenată de Radu Anca s-a impus cu 4-1 în meciul din ultima etapă, împotriva celor de la Șoimii Șimand. Gligor, Al. Mihai și Petcuț, respectiv C. Morariu au înscris în partida din această dimineață, care a confirmat titlul Frontierei.

Antrenorul Radu Anca a declarat următoarele: „Nu știu dacă mă așteptam să fim campioni, având în vedere și programul din ultimele etape, cu meciuri din trei în trei zile. Ne-am propus în vestiar să câștigăm toate meciurile, nu am reușit, dar am terminat pe primul loc și am câștigat titlul de campioană județeană. Fiecare meci a fost greu, indiferent cât de experimentat e lotul, am avut și o medie de vârstă destul de înintată, dar e bine că am trecut peste și am reușit să câștigăm și ultimul meci și să fim campioni. Nu avem emoții la tragerea la sorți, vom vedea ce se întâmplă, în primul rând la baraj și apoi în cazul unei promovări. Nu ne-am făcut planul de bătaie pentru Liga a III-a. Timp este până începe Liga a III-a. Jucători ar fi, sunt mulți care ar dori să vină la Curtici, având în vedere și condițiile materiale și cele de pregătire, e și aproape de Arad, deci sunt mulți jucători care ar fi interesați să vină la noi dacă promovăm, dar vom vedea. Mă bucur că am reușit să terminăm pe primul loc, nu am avut ca obiectiv, îi felicit pe băieți, pentru meciul de astăzi, dar și pentru parcursul din campionat.” 

Despre partida de astăzi, dar și despre sezonul de Liga IV în general, a vorbit președintele AJF Arad, Răzvan Cadar: „Până la urmă este meritul echipelor, împreună cu noi, cei de la AJF, am reușit să ne adunăm de la începutul anului, am reușit să capacităm 9 dintre cele 12 echipe, vreau să le felicit pe cele nouă care au participat la acest turneu de desemnare a campioanei județene în sezonul 2020-21, un an greu din punct de vedere sportiv și fotbalistic, pentru că pandemia de Covid ne-a lovit pe toți. Astăzi, suntem aici la Curtici, unde mă bucur că am revenit din nou în iarbă, sincer mi-a fost dor și cred că tuturor celor din fotbal le-a fost dor să revină pe teren. Frontiera Curtici a reușit să câștige acest turneu și vreau să-i felicit pentru acest parcurs, vreau să felicit toate echipele care au participat în turneu pentru că au dat dovadă de fair-play, au fost meciuri frumoase, disputate. Urmează meciurile de baraj, cred că cei de la Curtici au o echipă bună, experimentată, dar și cu jucători tineri. Până la urmă vor avea un meci interesant la baraj, sper să promoveze în Liga a III-a, dar dacă nu, cred că și în Liga a IV-a vor face față cu brio în campionatul următor”

Mâine, de la ora 10:00, FRF va desfășura tragerea la sorți pentru primul baraj de promovare în Liga a III-a, unde vor participa 6 dintre cele 24 de campioane județene. Pe 13 mai va avea loc tragerea pentru al doilea baraj, unde campioanele rămase din Liga IV vor da piept cu ultimele clasate din acest sezon de Liga a III-a.