Fonduri pentru pagubele produse de calamități
29.09.2021

Consiliul Județean a primit de la Guvernul României aproximativ 2,8 milioane de lei, ca urmare a pagubelor produse de intemperii în luna iunie a acestui an. Fondurile sunt destinate Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad (1.577.000 lei), Drumuri și poduri (1.137.000 lei) și pentru clădirea Consiliului Județean (65.000 lei). 

„Am primit aceste sume de la Guvern, pentru a amortiza pagubele produse de intemperii. De asemenea, am propus alocarea suplimentară a încă 969.000 de lei, din Excedentul bugetar al Consiliului Județean, pentru a completa suma primită de la Guvern. Acești bani sunt destinați reabilitării în totalitate a acoperișului Spitalului, corpurile 1 și 2, astfel încât să avem o lucrare unitară, completă, nu doar una realizată în porțiunile efectiv afectate de calamități”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

Suma acordată pentru despăgubiri (2.779.000 lei) provine din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamități naturale.