Florile care ne inveselesc Crăciunul
29.11.2019

În serele din Arad e forfota mare. Mii de fire de Crăciunite sunt pregatite sa plece catre clienti, în aceasta perioada. De ani buni, romanii nu mai concep sarbatorile de iarnă fără această floare, de un roşu rubiniu.Tocmai de aceea, cultivarea Crăciunitelor a devenit o afacere de sezon iar cererea este ,an de an, tot mai mare.

Familia Palasthy din Arad cultivă Crăciunite de trei generatii. De la cateva zeci de fire,cu cat au pornit ,în urma cu aproape 15 ani,au ajuns la cateva mii. Iar in aceasta perioada, cand Crăciunitele sunt in plina inflorire, cand intri in sere parca ai patrunde intr-un tărâm de poveste. Peste 8000 de fire asteaptă să plece spre clienti, supermarketuri, hoteluri sau piete. Spre deosebire de anii trecuti, cultivatorii au adus 14 soiuri noi, iar in tendinte nu mai este doar Crăciuniţa  cu florile roşii.


Crăciuniţa,sau Steaua Crăciunului, înfloreşte înaintea sărbatorilor de iarna, mai exact, frunzele ei devin roşii ,doar cu căteva săptamâni înainte de sărbatori. 

Crăciuniţa nu este o plantă usor de întretinut. Dacă doriţi să îi păstraţi înflorită cât mai mult timp, trebuie să aveţi grijă la unde o amplasati ,dar si cat o udaţi.

Crăciuniţele au aparut deja în magazine si în pieţe. Comercianţii speră la vânzări record in acest an.

Din sere, Crăciunitele pleacă cu sume cuprinse intre 10 si 25 de lei,în funcţie de mărime.