Florentin Matei este noul mijlocaș al UTA-ei! „Obiectivul în acest sezon va fi să câștigăm play-out-ul”
28.02.2022

Florentin Matei este noul mijlocaș al UTA-ei. Fotbalistul de 28 de ani a fost prezentat astăzi de clubul arădean. Născut la Bolintin-Vale (județul Giurgiu), Matei a fost crescut de FCSB, echipă pentru care a și debutat la nivel de seniori. După un împrumut la Unirea Urziceni, Matei a părăsit România și a semnat cu formația italiană Cesena, unde a evoluat însă doar la echipa de tineret. După aventuri în Ucraina (Volin Luțk), Croația (Rijeka) și Emiratele Arabe Unite (Ittihad Kalba), mijlocașul a revenit în țară, mai întâi la FCSB și apoi la Astra. În 2020 s-a transferat în Cipru, la Apollon Limassol, iar până acum câteva săptămâni a jucat în prima ligă din Grecia, la Apollon Smyrnis.


„Sunt fericit că am ajuns astăzi aici, UTA este un club serios, cu tradiție în România și cu suporteri foarte fanatici. Sper să contribui și eu la rezultatele cât mai bune pe care vrem să le facem în viitor. Obiectivul în acest sezon va fi să câștigăm play-out-ul, ne vom bate cu FC Argeș, Rapid, Sepsi. Anul viitor, 100% obiectivul va fi intrarea în play-off, pentru că un club ca UTA, cu suporteri, cu stadion nou, își dorește asta. Eu am semnat până la sfârșitul sezonului, dacă lucrurile vor merge bine, probabil vom continua și de la anul. Acum două săptămâni agentul meu m-a sunat și mi-a spus despre interesul UTA-ei. Eu pot juca pe trei posturi, de la mijloc în sus: mijlocaș ofensiv, număr 8 sau bandă stângă. Unde va decide Mister, acolo voi evolua. Fizic, sunt pregătit în proporție de 60-70%, m-am antrenat în Grecia. Am vorbit chiar aseară cu vărul meu (n.r. Cristinel Matei, fost jucător la UTA), în drum înspre Arad, m-a sunat și mi-a spus numai lucruri bune despre Arad, despre echipă, despre oameni. Obiectivul meu personal e să ajung la capacitate maximă în cât mai scurt timp posibil. Am avut câteva oferte din țară, dar am decis că aici ar fi mediul perfect pentru mine.” au fost primele cuvinte ale lui Matei din noua sa postură, cea de utist.


Antrenorul Ionuț Badea a vorbit și el despre noua achiziție: „Odată cu plecarea lui Roger am decis să căutăm un jucător cu profil ofensiv, iar când a venit discuția despre Florentin Matei răspunsul meu a fost imediat da. El este tipul de jucător care se poate descurca pe spații scurte, iar acest lucru e important atunci când vom întâlni echipe ce se apără aglomerat, creând densitate mare. Tendința lui de dribling scurt sau pasă decisivă poate ajuta echipa în asemenea situații. În plus, e tipul de fotbalist care știe ce înseamnă presiunea unui public exigent și cunoscător de fotbal, așa cum îl avem noi la Arad. Îl cunosc destul de bine pe Florentin și pentru că l-am urmărit atent, în perspectiva convocării la echipa națională încă din 2014”


În total, Matei are 39 de meciuri în Liga 1, în care a marcat patru goluri și a oferit trei assist-uri. Noul mijlocaș al UTA-ei a câștigat și două trofee în carieră, campionatul și cupa Croației, în 2017.