Filmul „Pasagerii nopții“ Proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad
10.06.2024

Proiecția filmului „Pasagerii nopții“ la Arad

Filmul „Pasagerii nopții“/„Les passagers de la nuit“ va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad. Proiecția este programată pentru vineri, 21 iunie 2024, de la ora 19.00, iar accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.


Lansarea și Reacția Criticii

Lansat în competiția oficială de la Berlinală în 2022, lungmetrajul a fost considerat de critici un film luminos despre miracolele care se țes în puterea nopții. Atmosfera Parisului anilor ’80 și emisiunile radio de noapte creează un fundal captivant pentru povestea lui Elisabeth, o femeie proaspăt divorțată cu doi copii adolescenți.


Povestea și Personajele

În Parisul anilor 1981, în noaptea alegerilor, Elisabeth (interpretată de Charlotte Gainsbourg) încearcă să-și găsească calea într-o lume plină de incertitudini. Proaspăt divorțată și cu doi copii adolescenți, Elisabeth descoperă puterea de a se reinventa printr-un show radio nocturn. Când protagonista și copiii ei, Mathias și Judith, o primesc în casă pe Talulah, viața lor se însuflețește și prinde noi sensuri.


Ursul de Aur la Berlinale 2022

Filmul „Pasagerii nopții“ este o dramă regizată de Mikhaël Hers, având în distribuție actori renumiți precum Charlotte Gainsbourg, Emmanuelle Béart și Ophélia Kolb. Lansat în 2022, filmul este vorbit în limba franceză și are o durată de 111 minute. A fost nominalizat la Ursul de Aur la Berlinale 2022 și a fost lansat în România pe 16 septembrie.


Organizatori și Scopul Evenimentului

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Acest film este doar unul dintre multele evenimente culturale menite să aducă arădenii împreună și să le ofere ocazia de a experimenta arta și cultura de înaltă calitate.