Filmele de la „Arta” în perioada 6-8 februarie
04.02.2020

"Fortăreața" deschide proiecțiile lunii februarie în cadrul Clubului de film, pelicula chehă va rula joi, 6 februarie de la ora 19:00, în sala mică a Cinema Arta. Filmul urmărește viața cotidiană în Republica Moldovenească Nistreană (Transnistria) – o așa-zisă „democrație modificată”, în care libertatea de exprimare și libertatea de întrunire se află sub controlul strict al statului. Viața în Transnistria e dificilă, însă președintele Igor Smirnov insistă că, de fapt, e Raiul pe pământ – și, cu o orchestrare atentă a mesajelor media, plus câteva clipuri electorale excentrice, o parte dintre cetățenii țării par a se lăsa convinși să gândească similar. Pe lângă proiecția propriu-zisă a filmului, jurnalistul Teofil Grădinaru ne va spune câteva cuvinte înainte de film și va avea o discuție cu publicul la finalul proiecției. 

„Balanța” beneficiază de o proiecție specială în data de 7 februarie, ora 19:00. Filmul este prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD - Groupe Société Générale. Regizată de Lucian Pintilie, „Balanța” este o co-producție româno-franceză și a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes. Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare (Nela) și a unui medic (Mitică) dintr-un spital local, care încearcă să facă față ultimelor zile ale comunismului și luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Intrarea la această proiecție are loc pe bază de rezervare. Pentru rezervări vă rugăm să ne scrieți la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau să ne contactați la numărul de telefon 0257/280526, după următorul program: luni-joi 9-16, vineri 9-13.

“Latte și cristalul fermecat” este propunerea noastră din cadrul programului Filme pentru întreaga familie care va rula în 8 februarie, ora 18:00. Filmul este dublat în limba română. Curaj, încăpățânare, prietenie, loialitate - nimic nu e străin de mititica aricioaică Latte când are de recuperat cristalul fermecat care va alunga seceta din ținutul ei și al prietenilor ei.