Filme în grădină de vară, la Arta
04.07.2019

Start la filme în grădina de vară de la Arta

Începând cu luna iulie deschidem sezonul proiecțiilor în grădina de vară a cinema Arta, una dintre cele mai apreciate locații culturale arădene din sezonul estival. Timp de două luni, începând cu ora 21.45, cinefilii vor avea ocazia să urmărească filme speciale pe marele ecran amplasat în grădina de vară de la Arta. Programul lunii iulie cuprinde proiecții săptămânale care vor începe la ora 21.45 (proiecțiile care au loc în grădina de vară). 

Dăm startul la proiecțiilor cu redifuzarea celui mai recent film al regizorului László Nemes. "Sunset" a fost prezentat în premieră la Veneția în 2018, unde a cucerit premiul criticilor FIPRESCI. "Sunset" este un film despre civilizația la răscruce. În inima Europei, în vremea apogeului progresului și a tehnologiei, povestea personală a unei domnișoare devine reflexia procesului în sine, nașterea secolului XX.

„Casa cu lacăt”, filmul documentar despre Arad și realizat la Arad de o arădeancă, Diana Ramona Gavra, va rula la cinema Arta joi, 11 iulie, la ora 19. Lungmetrajul de 90 de minute explorează fenomenul corupţiei, pornind de la un caz recent de fraudare a examenului de Bacalaureat.

Din programul lunii iulie nu lipsesc premierele. „Vox lux”, cu Natalie Portman, a avut premiera la Veneția și are premiera în luna iulie în România, iar la Arad va rula în 19 iulie. Pelicula spune povestea fascinantă a ascensiunii unei adolecente americane obișnuite, care devine un pop-star celebru după ce este rănită la liceu, într-un atac terorist.

Partenerii de la kinema ikon ne propun pentru finalul lunii iulie filme experimentale și un performance Alex Halka. 


Program:

Vineri, 5 iulie, ora 21.45, grădina de vară

Sunset/Apusul/r. László Nemes/142 minute/N15

Joi, 11 iulie, ora 19.00

Casa cu lacăt/r.Diana Gavra/90 minute/AG

Vineri, 19 iulie, ora 21.45, grădina de vară

Vox Lux/r. Brady Corbet/ 110 minute/N15

Joi, 25 iulie, ora 21.45, grădina de vară

Ne vedem joi/filme experimentale kinema ikon și performance Alex Halka/60 minute/AG