Fii și tu „cetățean activ”!
07.04.2021

Direcţia de Sănătate Publică Arad împreună cu societatea civilă, respectiv mediul privat, au lansat o platformă publică care pune la dispoziţia cetăţenilor o transparență mai mare a datelor în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus.

Mai mult, prin intermediul platformei, cetăţenii se pot informa cu privire la situaţia COVID 19, întrucât tot aici este disponibilă situaţia cazurilor noi apărute în ultimele 24 de ore, din fiecare localitate din judeţul Arad.

Despre platforma online, dr. Horea Timiş, directorul DSP Arad, a declarat că este o platformă pe care am dezvoltat-o cu tineri din mediul privat din Arad, pentru că există o nevoie de informare la nivelul judeţului, a cetăţenilor, a presei, a instituţiilor. Din păcate, birocraţia nu ne lasă să dezvoltăm noi, în cadrul Direcţiei de Sănătate, practic instituţiile de stat sunt foarte birocratizate, aşa că am apelat la înţelegerea celor care vor, din societatea civilă, să ne ajute.

Actualizarea datelor se face zilnic la ora 12:00 şi tot aici se poate consulta tendinţa numărului de cazuri de infectare.

În urma raportării oficiale, se actualizează zilnic şi practic poate fi o sursă de informare veridică, pentru toată lumea. Numărul de infectări se vede în dinamică, şi în comparaţie, şi pe o anumită perioadă, şi pe mai multe perioade, despre cum evoluează şi cum a evoluat numărul de infectări pe localităţi, chiar în comparaţie cu altele. Cred că este foarte bun acest grafic pentru administraţia publică locală, să se compare cu celelalte localităţi. a mai declarat dr. Horea Timiş, directorul DSP Arad.

Platforma „Cetaţean Activ - Implică-te şi tu” este de azi disponibilă pe www.cetateanactiv.ro, şi dispune şi de o secţiune de sesizări.

Cetăţenii pot semnala situaţiile neplăcute cu care se confruntă din orice domeniu de sănătate, fie că vorbim de sănătate publică sau încălcarea unor reguli, fie ca vorbim despre inspecţii sanitare sau neacordarea de servicii medicale.

„Se intră la secţiunea de sesizări, se selectează cartierul sau localitatea din judeţ, se completează formularul de sesizări cu datele generale, subiectul sau tipul de problemă de sănătate, mesajul, apoi se face o verificare că nu există un robot, ai automat sesizarea ajunge la Direcţia de Sănătate Publică Arad. Vrem să facem o hartă a sesizărilor, ca după un an de zile de utilizare, ne vom da seama care sunt probleme prioritare pe sănătate  din municipiu şi din judeţ, de la noi. a conchis dr. HOREA TIMIŞ, director DSP Arad