Festivalul „Floare din Câmpie” – Ediția a VIII-a
31.05.2024

Avem plăcerea de a vă invita la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Floare din Câmpie”, un eveniment dedicat tradițiilor și folclorului românesc. Festivalul va avea loc la Ștrandul Termal din Curtici, începând cu orele 14.00.


Invitatul Special

Invitatul special al acestei ediții este binecunoscutul interpret de muzică populară Cornel Borza, care va încânta publicul cu un recital deosebit. Alături de Cornel Borza, pe scenă vor urca și Mugurașii Curtici, cu solistele Laura Pușcașu și Nadia Șimăndan.


Participanți

Anul acesta, festivalul se bucură de o participare numeroasă, cu 23 de ansambluri și 28 de soliști vocali și instrumentiști din diverse localități. Participanții provin din:

  • Județul Arad: Șiria, Arad, Șofronea, Vladimirescu, Olari, Șicula, Șagu, Bârsa, Socodor, Zăbrani, Ineu, Zimandu Nou, Târnova, Curtici, Șimand, Șepreuș, Macea, Livada, Chesinț, Andrei Șaguna, Pecica.
  • Județul Hunedoara: Deva.
  • Județul Bihor: Oradea.
  • Județul Timiș: Făget, Lugoj, Timișoara.

Jurizarea Publicului

Publicul va avea ocazia să jurizeze laureații festivalului. Votarea se va face prin intermediul grupului de Facebook „Floare din Câmpie”, oferind astfel spectatorilor posibilitatea de a-și exprima preferințele și de a contribui activ la desemnarea câștigătorilor.


Diploma de Aur

În cadrul festivalului se va acorda Diploma de Aur pentru cuplurile curticene care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Cei care au depus dosarul la Primăria Orașului Curtici sunt așteptați pe ștrand în jurul orei 16.00.


Organizatorii vă așteaptă să petreceți împreună de o zi plină de muzică, dans și tradiție!