fARAD, ediţia a -6-a
03.10.2019


Festivalul de film documentar fARAD, ediția a VI-a, a început la Arad miercuri seară, la Cinema Arta. Deschiderea oficială a avut loc în prezența președintelui festivalului, Corina Șuteu, a directorului artistic al festivalului, Dimitris Kerkinos, a primarului Călin Bibarț și a directorului Centrului Municipal Cultural Arad, Dana Andreica Pădurean.
Sub genericul „Harta și Teritoriile”, primul film prezentat a fost documentarul american „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman. Timp de o oră și jumătate publicul a urmărit traseul de aproape 13.000 km al protagonistului Matt Green prin New York. Propunându-și să parcurgă toate străzile metropolei, eroul descoperă bulevade, străzi și alei, frizerii și parcuri, cimitire, plaje și poduri. Filmul reușește să umanizeze și să umple emoțional un spațiu considerat rece, dominat de arhitecturi colosale.
Prima seară de fARAD6 a fost un prilej de întâlnire al arădenilor de toate vârstele, pasionați de film documentar, care au urmărit cu interes aventura urbană pe străzile new yorkeze.
Următoarele zile continuă călătoria imaginară prin orașe precum Madrid, Roma, La Habana, Hong Kong și Iași. Câteva dintre proiecții vor fi completate de sesiuni de Q&A cu realizatorii, invitați special în festival.
Devenit un reper cultural în peisajul arădean, Festivalul de film documentar fARAD, ediția a VI-a, se încheie duminică, 6 octombrie.
Evenimentul a fost lansat în 2014 la inițiative Corinei Șuteu, președintele festivalului și a Asociației Film ETC.
Intrarea este liberă la toate evenimentele.
Programul integral fARAD 6 poate fi consultat pe www.farad.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.