Fără tablete în şcoli
12.10.2020
La mai bine de o lună de la începerea anului şcolar, nici o unitate de învăţământ din municipiul Arad nu are tablete, deşi toate funcţionează pe scenarii galbene sau roşii. Promisiunile şi asigurările date de autorităţi, încă din vară, că elevii vor avea aparatele de care au nevoie, pentru învăţământul online, nu s-au adeverit. În aşteptatrea tabletelor, profesorii caută soluţii pentru ca şi elevii fără posibilităţi financiare să poată să participe la ore.
Aproape toţi elevii Şcolii Gimnaziale Ilarion Felea din Arad ar fi avut nevoie de tablete, în prima zi de şcoală. Niciunul din cele 386 de aparate solicitate nu a sosit în şcoală. Directorul instituţiei a căutat soluţii ca să acopere deficitul de tablete. Majoritatea celor 401 de elevi ai şcolii povin din familii fără posibilităţi financiare. Iar acolo unde sunt mai mulţi fraţi, situaţia se complică.
Nici la liceul de construcţii din oraş, lucrurile nu stau mai bine, în ceea ce priveşte tabletele.
Primăria Municipiului Arad ar trebui să achiziţioneze 20.000 de tablete. Procedura este în curs şi instituţia speră că într-o săptămână să demareze licitaţia pentru achiziţionarea tabletelor. Nu se ştie însă concret când vor ajunge aceste aparate în şcoli.