Fără loc liber pentru vaccin
19.01.2021

Judeţul Arad, fără niciun loc liber pentru vaccinare.
Etapa a doua a vaccinării anti-COVID a debutat în România, cu o avalanșă de cereri. După ce mai multe judeţe au anunţat că au ocupat în proporţie de sută la sută locurile disponibile, la doar câteva ore de la debutul etapei a II-a, astăzi judeţul Arad a intrat în aceaşi situaţie.
Toate locurile disponibile pentru vaccinare au fost ocupate în urmă cu puţin timp. Dacă la primele ore ale dimineţii, singurul centru cu locuri disponibile se afla la Sebiş, la orele prânzului, platorma dedicată programării pentru vaccin, arăta, că toate locurile la nivelul centrelor din judeţul Arad, în număr de 6, sunt ocupate 100%. 
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, pe de-o parte este o veste îmbucurătoare, însă pe de altă parte se aşteaptă deschiderea a noi sloturi.
Horea Timiş a mai declarat pentru TV Arad, că astăzi a avut loc o discuţie cu cei de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi că săptămâna viitoare se va discuta despre realocarea a noi fluxuri în toate judeţele din România, în urma unei analize privind stocurile de vaccin.
Cât despre următoarea tranşă de vaccinuri care ar urma să ajungă în Arad,  directorului Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat:
„Noi chiar astăzi am făcut solicitările, iar de mâine începem vaccinarea cu caravanele mobile în centrele rezidenţiale, iar în funcţie de necesar şi în funcţie de alocările pe fiecare centru , adică în jur de 60 dpe flux, continuăm să aprovizionăm de la spitalul militar din Timişoara.”