Execuţia lui Chipciu, decisivă la Arad: UTA - CFR Cluj 0-1
26.09.2021

Seria fără înfrângere a UTA-ei pe teren propriu s-a încheiat în această seară. Deşi au dominat meciul cu CFR Cluj, "roş-albii" au pierdut cu 0-1, singura reuşită a meciului fiind semnată de Alexandru Chipciu. 


Clujenii au marcat în minutul 27. Vukcevic a pierdut un balon în lateral, Costache a centrat în careu, Erico a respins până la Bordeianu, care a deviat cu capul pentru Chipciu, iar acesta a marcat cu o execuţie spectaculoasă din cădere. 


În partea a doua utiştii au controlat jocul şi au trecut în mai multe rânduri pe lângă golul egalizator. Isac a trimis un şut pe lângă poartă după o lovitură de colţ în minutul 53, iar 10 minute mai tãrziu, Ubbink a tras la poartă, Bălgrădean a respins până la Hora, care a ratat incredibil din câţiva metri, cu toată poarta în faţă. 


În prelungirile jocului, "roş-albii" au avut o nouă ocazie rarisimă: Hora a centrat, Mercioiu a trimis cu capul în bară, balonul a sărit la Antal, acesta a driblat un adversar şi a trimis peste din poziţie ideală, iar câteva momente mai târziu, arbitrul Mladinovici fluiera finalul partidei. Merită menţionat şi că în finalul meciului, campioana României avea şase fundaşi pe teren şi se folosea de orice tertip pentru a trage de timp.


Laszlo Balint a analizat eșecul suferit de elevii săi: Îmi e greu să îmi găsesc cuvintele. A fost un meci decis de o super execuție a unui un jucător foarte important și ca salariu, dar mă bucur că atitudinea băieților și realizările lor tehnico-tactice au fost la înălțime. Cred și sper că măcar într-o mică măsură ne-am spălat păcatele în fața fanilor, cărora le mulțumim pentru sprijin, pentru cum ne-au încurajat. Le mai spun că vom face tot ce ne stă în putință să luăm puncte, să rămânem sus în clasament. Nu a fost un meci ușor de trăit, am sperat până la final, am avut acea mare ocazie în prelungiri, prin Mercioiu. I-au lipsit câțiva centimetri să devină erou, chiar la primul meci în Liga 1, contra campioanei, și nouă un gram de inspirație și mai multă șansă să putem marca și să gestionăm altfel finalul. La faza golului am avut mingea la picior, în loc să jucăm simplu am preferat să găsim altă soluție, iar experiența și calitatea jucătorilor lor și-au spus cuvântul. Sper să învățăm din acest lucru, sunt momente care trebuie gestionate cu mai multă înțelepciune, contra unei echipe cu atâta experiență și fotbaliști buni care dezechilibrează oricând. Apoi, în atac, a fost lipsă de inspirație. Băieții au avut execuții nereușite, dar cu toții ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci. Nu am reușit, dar vreau să rămân cu evoluția noastră bună în fața campioanei. Venim după două înfrângeri consecutive și vreau să mergem la Dinamo cu încredere și curaj că putem lua de acolo toate punctele

După rezultatele din această etapă, arădenii sunt pe locul 7, primul sub linia play-off-ului. În următoarea rundă, UTA va juca pe terenul lui Dinamo, sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 16:30.