Evenimentele sportive se vor putea desfășura cu 50% din capacitatea stadioanelor! Vor avea din nou acces și cei care prezintă un test antigen sau RT-PCR
07.12.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de alertă, măsuri de relaxare pentru perioada sărbătorilor. Printre acestea se numără și creșterea capacității la care stadioanele se vor putea umple, de la 30% la 50%. De asemenea, vor putea intra din nou la meciuri și cei care prezintă teste, nu doar cei vaccinați sau trecuți prin boală. Vestea este una bună pentru UTA, care va juca ultimul meci de pe teren propriu în acest an sâmbătă, de la ora 15:00, împotriva lui FC Botoșani, .

Textul complet din anexa hotărârii CNSU: „Se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-22,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție. Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore”

Măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie aprobate prin hotărâre de guvern.