Eșec și la Ploiești, seria fără victorie ajunge la 14: Chindia - UTA 2-1
03.02.2023

UTA revine fără puncte de la Ploiești după ce a fost învinsă cu 2-1 de Chindia Târgoviște în etapa a 24-a din Superligă. Gazdele au deschis scorul prin Cooper, Ubbink a egalat înainte de pauză, iar Neguț a înscris golul de trei puncte în minutul 81. Elevii lui Laszlo Balint au jucat bine până în minutul 60 și au ratat mai multe oportunități importante, dar târgoviștenii au fost mai eficienți și au obținut al doilea succes din acest an.


Ambele echipe au avut ocazii în primele cinci minute, însă Postolachi, respectiv Neguț, au trimis pe lângă poartă. În minutul 8, UTA a irosit o nouă oportunitate: Postolachi s-a trezit cu mingea la 11 metri după o nesincronizare în apărarea Chindiei și a încercat o combinație cu Milosevic, însă a ratat execuția. La faza imediat următoare, atacantul muntenegreanu al „roș-albilor” a pasat greșit la mijlocul terenului, Neguț a recuperat și a trimis excelent pentru Cooper, care a finalizat cu un șut puternic din 12 metri și a deschis scorul. Italianul a înscris din nou în minutul 25, dar golul a fost anulat pentru offside. E posibil ca Benzar să îl fi ținut în joc pe Cooper, dar tușierul Stelian Slabu a ridicat fanionul, iar softul de offside al VAR-ului nu a funcționat la acest meci. Șapte minute mai târziu, UTA a egalat prin Desley Ubbink: după o acțiune în banda stângă, Postolachi a centrat excelent în careu pentru mijlocașul olandez, care a finalizat cu un șut cu latul, în stânga portarului Căbuz. Arădenii au avut și ei un gol anulat în prelungirile primei părṭi, când Milosevic a înscris, însă arbitrul Mladinovici a fluierat pentru un fault inexistent. Scorul pauzei, 1-1, după o repriză în care UTA a dominat posesia și fazele de poartă, în timp ce gazdele au încercat să ofere o replică pe contraatac.


Și repriza secundă a început cu o fază la poarta lui Căbuz. După o centrare a lui Benzar din dreapta, utiștii au cerut penalty pentru un fault asupra lui Milosevic (neacordat în urma verificării VAR), iar mingea a sărit până la Paul Anton. Mai întâi, mijlocașul a tras de la distanță, șutul a fost blocat, balonul a revenit la el și a tras în bară. În minutul 54, arădenii au ratat o nouă ocazie. Benzar a centrat din nou, Postolachi a deviat cu capul și Căbuz a avut o intervenție excelentă, respingând în corner. Chindia a avut prima șansă din repriza a doua în minutul 67, când Popa a deviat pentru Cooper, iar italianul a trimis pe lângă poartă. Târgoviștenii au fost aproape de gol din nou în minutul 73: Iacob a scăpat mingea din mâini după ce a ieșit pe o centrare, dar Boldor nu a reușit să înscrie cu exteriorul. Presiunea Chindiei a dat roade în minutul 81: Dulca a tras din afara careului, Iacob a respins în lateral până la Neguț, care a marcat golul de 2-1. Arădenii nu au mai creat ocazii până la final și suferă un nou eșec nemeritat, după un meci în care nu au profitat de ocaziile create.


În următoarea etapă, utiștii joacă pe teren propriu împotriva lui FC Botoșani, sâmbătă, 11 februarie, de la ora 14:30.


Formații:

Chindia: Căbuz – Căpușă, Corinus (Orozco 46), Boldor, Ioniță – M. Dulca, Vorobjovas (Akhmatov 60) – Neguț, Popadiuc (Dumitrașcu 46), D. Popa (Buș 84) – Cooper (Dinu 87). Rezerve neutilizate: Moldovan -  Perianu, Șerban, Chamed. Antrenor: Toni Petrea

UTA: Fl. Iacob – Erico, Benga, Hoxhallari – Benzar (Vukcevic 82), Anton (Cascini 70), Batha, Ubbink, R. Pop (Marrone 82) – Milosevic (Keșeru 70), Postolachi (Barbosa 82). Rezerve neutilizate: Balauru – Dobrescu, Chindriș, Stahl. Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Bogdan Gheorghe (București), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare)

Camera VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Ghgeorghe) și Andrei Moroiță (Ploiești).

Observator FRF: Liviu Ciubotariu (Galați)

Observator LPF: Paul Cazan (București)