Eșec rușinos în Cupă: ACSO Filiași - UTA 1-0. Balint: „Vor fi jucători pe care nu-i veți mai vedea în rândul echipei noastre”
23.09.2021

UTA părăsește rușinos Cupa României după eșecul cu 1-0 suferit pe terenul echipei de Liga a III-a ACSO Filiași. Singurul gol al partidei a fost înscris de Viorel Vîlcică.

Utiștii nu au arătat mai nimic în prima parte, iar ocaziile mari au aparținut formației gazdă. Pencea l-a testat pe Balauru în minutul 12, dar portarul UTA-ei a respins. Mai apoi, Tomozei a blocat șutul trimis de Fotescu din 10 metri, iar în minutul 38 formația de Liga a III-a a reușit să deschidă scorul. Zamfir i-a trimis printre picioare lui Ilie în careu, fundașul UTA-ei a încercat să paseze înapoi, însă fără succes: după o învălmășeală în careul arădean, balonul a ajuns la Vîlcică în 6 metri, iar acesta a trimis în vinclul porții.

Prima apariție mai periculoasă a „roș-albilor” în careul advers a fost în prelungirile primei părţi, când Bustea a centrat, iar Roger a trimis peste poartă dintr-o foarfecă laterală.

Deși Laszlo Balint i-a introdus la pauză pe Miculescu și Ubbink, iar mai apoi pe Ioan Hora, „roș-albii” tot nu s-au apropiat periculos de poarta lui Constantinescu în repriza a doua, cu excepția unui șut al lui Bustea, respins de portarul gazdelor. Scor final 1-0 și UTA e eliminată din Cupa României în șaisprezecimi.

„Vreau să încep prin a felicita echipa gazdă, au meritat întru totul această calificare, spre rușinea noastră, pentru că e greu să găsesc alt cuvânt pentru prestația echipei azi. Eu sunt principalul responsabil pentru acest rezultat și pentru modul în care a arătat echipa în această după-amiază. Dar, cu siguranță, și jucătorii sunt responsabili în fața mea și a clubului și, tot cu siguranță, lucrurile nu vor rămâne așa, vor fi jucători pe care nu-i veți mai vedea în rândul echipei noastre, ca atitudine față de suporterii aceștia minunați, care, iată, din nou, chiar dacă nu în număr foarte mare, au venit atâtea sute de kilometri ca să fie alături de noi. Din păcate, prestația majorității astăzi a fost jenantă. Sub nici o formă nu putem găsi nici o scuză, nici un alibi, astăzi am fost foarte slabi, rușinos de slabi.”  a declarat Laszlo Balint după eșecul surprinzător suferit de echipa sa.

Duminică, de la ora 21:00, utiștii joacă pe teren propriu în Liga 1 împotriva campioanei CFR Cluj. 

FOTO: Răzvan Păsărică / Sport Pictures