Eșec la limită pentru „tricolori” pe „Francisc Neuman”: România U20 - Germania U20 0-1
26.09.2022

România U20 a cedat cu 0-1 împotriva reprezentativei similare a Germaniei, în partida disputată luni pe Arena "Francisc Neuman". Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Robert Wagner, în minutul 73, după o fază în care fotbalistul german s-a aflat la limita off-side-ului. Aproximativ 3500 de arădeni s-au aflat în tribune pentru a urmări echipa antrenată de Daniel Pancu. 


După o primă jumătate de oră care s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, oaspeţii au preluat controlul disputei şi au avut mai multe ocazii importante, cea mai mare fiind irosită de Kastanaras, care a lovit bara. „Tricolorii" au rezistat asaltului, ajutaţi de câteva intervenţii excelente ale portarului Borbei, iar la pauză tabela arăta 0-0.


Germania a deschis scorul în minutul 73 după o fază ciudată. Aydin a tras de la distanţă, balonul l-a lovit pe Wagner, aflat într-o poziţie suspectă de offside, iar acesta a înscris din câţiva metri. Jucătorii României, inclusiv portarul Borbei, au rămas fără reacţie la faza golului. Primele ocazii ale României au venit spre finalul partidei. Mai întâi, Doru Andrei a scăpat în partea stângă şi a trimis un şut bun, respins în corner de portarul german Noll. La faza imediat următoare, Perianu a primit un balon chiar în faţa porţii germane, dar voleul său a trecut peste poartă. Acelea aveau să fie, însă, singurele oportunităţi ale României, iar scorul final a rămas 0-1.


„E greu pentru că eu chiar nu mă uit la rezultat. Sunt importante, pentru că scrie România - Germania 0-1, ar fi scris 1-1, am avut două ocazii foarte mari, șutul lui Andrei scos de undeva din vinclu și Perianu la mingea sărită prin careu pe acolo, dacă o acoperea mai bine, puteam să marcăm. Ar fi fost important și pentru mine și pentru ei, dar noi vorbim de diferența clară, clară în favoarea Germaniei, a unei echipe, a unei forțe mondiale, a unei multinaționale, cu jucători de atâtea naționalități în echipa lor, cu un bazin de selecție imens. Sunt convins că dacă renunță la cei 23 de jucători convocați, mâine găsesc alți 23 de același nivel.” a declarat selecționerul Daniel Pancu la finalul partidei.


Echipa U20 va disputa următoarele partide amicale în noiembrie, cu Italia şi Polonia pe teren propriu.



Formații: 

România: Borbei – Al. Pantea (80 I. Mitran), Gergely, Ignat, Amzăr (80 G. Buta) – Pandele (55 N. Popescu), Perianu – I. Stoica (46 D. Andrei), Pănoiu (46 Ciuculete), Andronache (74 Mustacă) – T. Suciu (46 D. Iancu). Selecționer: Daniel Pancu

Germania: Noll – Rosenboom  (71 Aydin), Lawrence (71 Schmidt), S. Fofana (71 Siebert), K. Calhanoglu (71 John) – Castrop, Wagner – Bobzien (71 Breithaupt), Asllani (71 Nebel), Conte (82 Scott) – Kastanaras (71 Shuranov). Selecționer: Hannes Wolf

Arbitri: Mircea Ardelean – Ioan Corb, Cosmin Bojan. Rezervă: George Roman