Eșec la limită contra sârbilor în al doilea amical din Slovenia: UTA - FK Vojvodina 1-2
27.06.2022

UTA a fost învinsă cu 2-1 de Vojvodina în al doilea amical al cantonamentului din Slovenia. Sârbii au înscris ambele goluri în prima repriză, prin Milosavljevic și Bastajic, iar „roș-albii” au redus din diferență în partea secundă, prin Claudiu Negoescu.


În primele 30 de minute, jocul a fost echilibrat, fără mari ocazii la cele două porți. Sârbii au deschis scorul în minutul 34, când Balauru a trimis o pasă greșită, iar Milosavljevic a profitat și l-a învins pe portarul utist cu un lob de la 30 de metri. Vojvodina și-a dublat avantajul în minutul 40: Batha a pierdut o minge la centrul terenului, balonul a ajuns la Simic la marginea careului, acesta i-a trimis lui Nikolic, șutul acestuia a izbit bara porții utiste și a sărit până la Bastajic, care a înscris din câțiva metri. Pe finalul reprizei, sârbii au avut încă două ocazii mari, dar Balauru a reușit să respingă, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 0-2.


Prima ocazie importantă a reprizei secunde i-a aparținut lui Negoescu, în minutul 64, dar șutul frumos trimis aproape de vinclu de juniorul utist a fost respins în corner de portarul Carevic. Cinci minute mai târziu, Dobrescu a centrat din partea dreaptă, iar Negoescu, poziționat excelent în careu, a marcat cu o lovitură de cap și a redus din diferență. La ultima fază a disputei, Miculescu l-a presat pe goalkeeperul advers și a fost aproape să împingă mingea în plasa porții, însă Carevic a revenit și a prins balonul, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea celor de la Vojvodina.


Peste trei zile, arădenii vor disputa ultimul amical din Slovenia, contra unei alte formații din Serbia, Radnicki Nis. 



Formații:


UTA: Balauru (Iacob 46) - Dobrescu (Pătlăgică 81), Erico (Chindriș 56), Benga (Maxim 72), Hoxhallari - Batha (Șteau 61), Isac (Matei 46) - Stahl (Negoescu 61) , Ubbink (Postolachi 46), Otele (Miculescu 46) - Keșeru (Ubbink 61). Rezerve: Mociu - Cibi, Pop. Antrenor: Ilie Poenaru


Vojvodina: Carevic - Bjekovic, Traore, Jelicic, Djordjevic - Neskovic, Topic, Milosavljevic, V. Simic, Bastajic - N. Nikolic. Rezerve: N. Simic, Toroman - Stevanovic, Kopitovic, Milanov, Devetak, Jelenkovic, Lazarevic, Busnic, Zukic, U. Nikolic, Novevski, I. Vukcevic, Vidakov, Ivanovic, Milosevic, Baraye. Antrenor: Milan Rastavac